14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Περισσότερα από 3.000 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη, σε μια εβδομάδα – 782 στα Χανιά

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν την εβδομάδα αναφοράς από 19 έως 25 Σεπτεμβρίου ανέρχονται σε 44.775 πανελλαδικά.

Σε επίπεδο Κρήτης την ίδια χρονική στιγμή καταγράφονται:

ΠΕ Ηρακλείου: 1.381

ΠΕ Λασιθίου: 876

ΠΕ Ρεθύμνου: 357

ΠΕ Χανίων: 782

Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ. Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, της Ξάνθης ,της Αλεξανδρούπολης, των Ιωαννίνων και της Κέρκυρας. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Συμπεράσματα: Την εβδομάδα 19 Σεπτεμβρίου έως 25 Σεπτεμβρίου 2022, παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 12 Σεπτεμβρίου έως 18 Σεπτεμβρίου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε επτά από τις δώδεκα (7/12) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, πτωτικές τάσεις σε τρείς από τις δώδεκα (3/12) περιοχές και σταθεροποίηση σε δύο από τις δώδεκα (2/12) περιοχές του ΕΔΕΛ. Αυξητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν στην Πάτρα (+398%), στον Άγιο Νικόλαο (+184%), στη Λάρισα (+49%), στο Βόλο (+46%) και στη Θεσσαλονίκη(+34%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση που παρατηρήθηκε στα Χανιά (+23%) και στα Ιωάννινα (+27%). Πτωτικές τάσεις, οι οποίες όμως ήταν οριακές, παρατηρήθηκαν στην Κέρκυρα (-26%), στην Αλεξανδρούπολη (-22%) και στο Ηράκλειο (-11%). Σταθεροποιητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν στην Ξάνθη (-9%) και στην Αττική (-6%).

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...