11.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

Περισσότερες από 82,000 θέσεις εργασίας χάθηκαν τον Οκτώβριο – Η μεγαλύτερη απώλεια θέσεων σε 15 χρόνια

Ημερομηνία:

Ο Οκτώβριος του 2016 είναι ο μήνας με δύο ρεκόρ, καθώς καταγράφεται η μεγαλύτερη απώλεια θέσεων εργασίας τα τελευταία 15 χρόνια και η εντυπωσιακή αύξηση των προσλήψεων με συμβάσεις μερικής απασχόλησης, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη»

Συγκεκριμένα, κατά τον μήνα Οκτώβριο 2016 καταγράφεται  μείωση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, καθώς προκύπτει αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 82.810  θέσεις εργασίας.

Η ολοκλήρωση της τουριστικής περιόδου και η καταγραφή των επιπτώσεών της στην απασχόληση αποτυπώνεται με την εντυπωσιακή απώλεια 92.875 θέσεων απασχόλησης στους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας των καταλυμάτων, της εστίασης και της δραστηριότητας ταξιδιωτικών πρακτορείων και γραφείων οργανωμένων ταξιδιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Οκτωβρίου 2016, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 185.895, ενώ οι αποχωρήσεις σε 268.705.

Από τις 268.705 συνολικά αποχωρήσεις, οι 78.337 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 190.368 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Από τη σύγκριση των στοιχείων των δύο μηνών, Οκτώβριος 2016 και Οκτώβριος 2015, προκύπτει μειωμένη επίδοση κατά 26.337 λιγότερων θέσεων εργασίας για τον Οκτώβριο 2016, αρνητικό ισοζύγιο 82.810 θέσεων εργασίας έναντι αρνητικού ισοζυγίου 56.473 τον Οκτώβριο του 2015.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ