20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Περισσότεροι από 1.100 εμβολιασμοί στη Γιορτή Υγείας στην Κρήτη μόνο την πρώτη μέρα!

Ημερομηνία:

Εξαιρετικά επιτυχημένη κρίνεται η Γιορτή Υγείας που ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα, Κυριακή, στην Κρήτη.

Η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, κ. Λένα Μπορμπουδάκη, αναφέρει στο Cretalive πως από τα τέσσερα σημεία, όπου στήθηκαν εμβολιαστικά κέντρα χθες πέρασαν συνολικά 1.108 άτομα. Στο Ηράκλειο έγιναν 534 εμβολιασμοί, στα Χανιά 256, στο Ρέθυμνο 174 και στον Άγιο Νικόλαο 144.

Αν, μάλιστα, δεν είχε «χτυπήσει» η κακοκαιρία Κάρμελ, η προσέλευση θα ήταν πολύ περισσότερη.

Η κ. Μπορμπουδάκη αναφέρει πως ήταν ανέλπιστη η επιτυχία της δράσης, κόσμος δε σταμάτησε να προσέρχεται στα εμβολιαστικά κέντρα ως αργά το απόγευμα, αν και το κρύο ήταν τσουχτερό. Μάλιστα, χρειάστηκε να υπάρξει ανατροφοδότηση των εμβολίων καθώς σε κάθε σημείο είχε υπολογιστεί πως θα γίνουν 250 εμβολιασμοί. Στο Ηράκλειο, όμως, έγιναν πάνω από τους διπλάσιους!

«Κανείς από τους πολίτες που ήρθαν δεν έμεινε ανεμβολίαστος», τονίζει η κ. Μπορμπουδάκη.

Νέοι άνθρωποι έκαναν την πρώτη δόση ενώ υπήρξαν και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που έκαναν την τρίτη.

Η κ. Μπορμπουδάκη μίλησε μαζί τους και δηλώνει ευτυχής καθώς κάποιοι ήταν προβληματισμένοι για το εμβόλιο, ωστόσο, είδαν τον κόσμο που έσπευδε στα κέντρα και αισθάνθηκαν ασφαλείς. Αυτό σημαίνει πως η δράση πέτυχε τον στόχο της!

Ακόμα, άτομα που είχαν προγραμματίσει τη δόση τους και το ραντεβού τους ήταν αργότερα, εμβολιάστηκαν χθες και προχώρησαν στην ακύρωση του ραντεβού τους, όπως έπρεπε να γίνει για να απελευθερωθεί η ημερομηνία.

Η συνεργασία με τους νοσηλευτές ήταν άψογη ενώ η δράση ήταν τόσο επιτυχημένη που υπήρξε επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, για να επαναληφθεί.

Η κ. Μπορμπουδάκη αναφέρει πως η δράση σχεδιάστηκε να γίνει Σαββατοκύριακο με ανοιχτά μαγαζιά, ο στόχος είναι να επαναληφθεί μέσα στις γιορτές ή αμέσως μετά, πάντα ο παράγοντας καιρός θα παίξει ρόλο στον προγραμματισμό.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...