21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι στην Κρήτη περιμένουν να χειρουργηθούν – Τα χειρουργεία επιστρέφουν σε ρυθμούς προ covid

Ημερομηνία:

Την επιστροφή στην κανονικότητα εντός του  επόμενου 15νθημέρου έχει δρομολογήσει η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, αφού το επιτρέπουν πλέον οι επιδημιολογικοί δείκτες της πανδημίας του κορωνοιού.

Χθες έκλεισε η μία κλινική covid, όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Οι νοσηλείες

Ο ίδιος, θέλοντας να καταδείξει την αποκλιμάκωση της πανδημίας, ανέφερε ότι χθες εισήχθησαν στο νοσοκομείο μόλις τρεις ασθενείς, ενώ το προηγούμενο διάστημα οι εισαγωγές ήταν 8 – 12 καθημερινά.

Σήμερα στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 21 ασθενείς (11 στην κλινική covid και 10 στην ΜΕΘ από τους οποίους οι 7 είναι διασωληνωμένοι)

Τα χειρουργεία επιστρέφουν σε ρυθμούς προ covid

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ τώρα υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργήσουν και πάλι τα χειρουργεία με δυναμικότητα 9 χειρουργικών τραπεζιών, όπως δηλαδή λειτουργούσαν τα χειρουργεία την περίοδο προ κορωνοιού.

Έτσι λοιπόν και σύμφωνα με τον σχεδιασμό, την ερχόμενη εβδομάδα θα λειτουργήσουν 7 χειρουργικά τραπέζια, από 5 που λειτουργούν σήμερα, με την προοπτική, αυτά να γίνουν 9 ως τις 15 του επόμενου μήνα.

Ωστόσο η απαγόρευση του επισκεπτηρίου θα διατηρηθεί τουλάχιστον για το επόμενο δίμηνο, ενώ γαι τους συνοδούς των ασθενών έχει προβλεφθεί – όπως είναι γνωστό – η χορήγηση ειδικής άδειας μετά από πρόταση του Δ/ντη της κάθε κλινικής.

Αναφερόμενος τέλος στις λίστες αναμονής για χειρουργεία, ο κ. Χαλκιαδάκης είπε ότι ο αριθμός αυτός διατηρείται στο ΠΑΓΝΗ στους 5.500, με την ελπίδα να μειωθεί μετά την ολοκλήρωση της επικαιροποίησης – εκκαθάρισης που έχει διατάξει.

Εκτίμησε ακόμα πως εάν τα χειρουργεία δουλέψουν στο φουλ (χωρίς αναβολές και άλλες καθυστερήσεις) σ΄ ένα εξάμηνο  το πρόβλημα θα έχει αντιμετωπιστεί.

Περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι στην Κρήτη περιμένουν να χειρουργηθούν

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Βρύσαλης τόνισε ότι οι λίστες αναμονής χειρουργείων σε όλη την Κρήτη αριθμούν περισσότερα από 15.000 άτομα, ενώ επικεντρώθηκε στο γεγονός πως οι κλίνες στις ΜΕΘ δεν επαρκούν αφού ο πληθυσμός του νησιού διπλασιάζεται ή ακόμα και τριπλασιάζεται τους θερινούς μήνες.

Τα 12 επιπλέον κρεβάτια – είπε –  που προστέθηκαν στις ΜΕΘ δεν λύνουν το πρόβλημα γιατί οι υποδομές δεν αντέχουν λόγω των αυξημένων αναγκών που προκύπτουν από τους επισκέπτες και την ιατρική κάλυψη της Νότιας Ελλάδας.

"google ad"

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Κισάμου: Στήριξη στον Δημήτρη Ανθούση

Η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κισάμου κατά την τακτική...

Τα νέα μέτρα για τη σχολική βία είναι η καταδίκη των παιδιών

Κατά την Ελληνική Αστυνομία, η βία, η εγκληματικότητα με ανήλικα θύματα ληστείας,...

Κομισιόν: Η Ελλάδα να διασφαλίσει το αδόμητο 100 μέτρων στον αιγιαλό

Την απάντησή του, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απέστειλε...