21.8 C
Chania
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2026

Περισσότεροι από 6.000 δρομείς από 52 χώρες στον 11ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Κρήτης στο Αρκαλοχώρι

Ημερομηνία:

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί για ακόμη μία χρονιά ο Διεθνής Ημιμαραθώνιος Κρήτης – Αρκαλοχώρι Ηρακλείου, η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού που έχει καθιερωθεί ως σημαντικός θεσμός για την Κρήτη μετά από μία δεκαετία επιτυχιών.

Ο φετινός Ημιμαραθώνιος παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κρήτης Γιώργου Πιτσούλη, του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου, του Εντεταλμένου Συμβούλου Παιδείας και Αθλητισμού Στέφανου Ψυλλάκη και του Προέδρου του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Γιώργου Αλεβυζάκη.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο των 21,1 χιλιομέτρων, αγώνες δρόμου 10 και 5 χιλιομέτρων, τον παιδικό αγώνα των 1.000 μέτρων, καθώς και αγώνα 200 μέτρων για ΑμεΑ. Το ενδιαφέρον για τη φετινή διοργάνωση είναι ιδιαίτερα μεγάλο, καθώς οι συμμετοχές, οι οποίες έχουν ήδη κλείσει, ξεπερνούν τις 6.000, με αθλητές από 52 χώρες. Οι ξένοι αθλητές που θα βρεθούν στο Αρκαλοχώρι προσεγγίζουν τους 1.000, προσδίδοντας στον αγώνα έντονο διεθνή χαρακτήρα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη συνέντευξη Τύπου στους 750 εθελοντές, η συμβολή των οποίων είναι καθοριστική για την επιτυχία της διοργάνωσης. Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν δημόσια τις ευχαριστίες τους στους εθελοντές, αλλά και στους πολιτιστικούς συλλόγους, τους επαγγελματίες και όλους τους φορείς που στηρίζουν διαχρονικά τον Διεθνή Ημιμαραθώνιο Κρήτης. Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης αποτελεί πλέον μια μεγάλη γιορτή συμμετοχής, αθλητισμού, εθελοντισμού, πολιτισμού και εξωστρέφειας, που προβάλλει την Κρήτη σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης χαρακτήρισε τη διοργάνωση «ένα παιδί που γεννήθηκε πριν από 11 χρόνια και σήμερα συμπεριφέρεται σαν έφηβος: γεμάτο ενέργεια, όνειρα και διάθεση να προχωρήσει μπροστά». Όπως τόνισε, «πίσω από κάθε χιλιόμετρο βρίσκονται άνθρωποι. Περισσότεροι από 700 εθελοντές προσφέρουν χρόνο, χαμόγελο και καρδιά, αποδεικνύοντας πως η πραγματική δύναμη μιας διοργάνωσης είναι οι άνθρωποί της. Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης είναι μια γιορτή αθλητισμού, εθελοντισμού και ανθρωπιάς, που μας θυμίζει πως όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να δημιουργούμε όμορφα πράγματα».

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης υπογράμμισε ότι ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης αποτελεί πλέον έναν σημαντικό αθλητικό θεσμό για το Ηράκλειο και ολόκληρη την Κρήτη. «Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει έμπρακτα τη διοργάνωση, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας μεγάλης γιορτής του αθλητισμού, που κινητοποιεί την τοπική κοινωνία και αναδεικνύει τον τόπο μας. Η συμμετοχή και η συνεργασία όλων των φορέων αποδεικνύουν ότι όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να δημιουργούμε δράσεις με σημαντικό κοινωνικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου επισήμανε με ιδιαίτερη χαρά την υποδοχή του 11ου Ημιμαραθωνίου Κρήτης στον Δήμο του. «Οι συμμετοχές από 52 χώρες, αλλά και οι 6.000 συμμετοχές αθλητών, εκ των οποίων οι 2.000 από την υπόλοιπη Ελλάδα, αποδεικνύουν τη δυναμική που έχει αποκτήσει η διοργάνωση, η οποία συμβάλλει στην ανάδειξη του τόπου μας. Ως Δήμος, στηρίζουμε έμπρακτα αυτή τη μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού και ανυπομονούμε να υποδεχτούμε όλους τους δρομείς και τους επισκέπτες», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «αυτό που μένει από τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης δεν είναι μόνο η διαδρομή και ο τερματισμός, αλλά κυρίως οι άνθρωποι, η συμμετοχή, η χαρά και η φιλοξενία που τον κάνουν ξεχωριστό».

Τέλος, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Γιώργος Αλεβυζάκης εξέφρασε την ανυπομονησία του για τη φιλοξενία των χιλιάδων μουσαφίρηδων από 52 διαφορετικές χώρες. «Η αγάπη του κόσμου είναι τεράστια και φέτος οι εγγραφές εξαντλήθηκαν πολύ πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά», σημείωσε, χαρακτηρίζοντας τον Διεθνή Ημιμαραθώνιο Κρήτης τη μεγαλύτερη διοργάνωση της Κρήτης και ένα σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός. «Είναι μια γιορτή μέσα από την οποία προβάλλουμε την παράδοση, την αυθεντική φιλοξενία και τις διαχρονικές αξίες της Κρήτης σε ολόκληρο τον κόσμο», τόνισε, ευχαριστώντας θερμά τους συνδιοργανωτές, τους χορηγούς και κυρίως τους εθελοντές, «χωρίς το δικό τους χαμόγελο και τη δική τους ακούραστη προσφορά, τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατό».

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βρύσαλης και Παρθενιώτης για ΒΟΑΚ: «Η τραγική κατάσταση βαραίνει Κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή»

Βρύσαλης και Παρθενιώτης καταγγέλλουν την τραγική κατάσταση στον ΒΟΑΚ από Καρτερό έως Κάτω Γούβες. Ζητούν δημόσιο αυτοκινητόδρομο και μέτρα προστασίας για οδηγούς και εργαζόμενους.

Οι Passe-partout στο Φεστιβάλ Κρήτης με μουσική παράσταση από το ριζίτικο στο μινόρε

Το Φεστιβάλ Κρήτης παρουσιάζει τους Passe-partout στη Μονή Αγίου Φραγκίσκου στα Χανιά, 1-2 Οκτωβρίου 2026. Μουσική παράσταση από το ριζίτικο στο μινόρε με ελεύθερη είσοδο.

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι εργασίες διάνοιξης της οδού Καντάνου στα Χανιά

Ο Δήμος Χανίων ξεκινά τη Δευτέρα 28/9 τις εργασίες διάνοιξης της οδού Καντάνου στη Νέα Χώρα. Το έργο θα διαρκέσει περίπου 10 ημέρες, ενώ εκπονείται μελέτη ανάπλασης.

Δωρεάν δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά 5-12 ετών στα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας και το ΚΔΑΠ του Δήμου Χανίων

Δωρεάν δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά 5-12 ετών στα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας και το ΚΔΑΠ του Δήμου Χανίων. Μαθήματα, τέχνη, αθλητισμός και ψυχαγωγία.