12.8 C
Chania
Wednesday, December 10, 2025

Περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στο Ηράκλειο: Σταθερή η κατάσταση της 36χρονης – Νοσηλεύεται φρουρούμενος ο δράστης

Ημερομηνία:

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι της γειτονιάς στην Κορώνη Μαγαρά στο Ηράκλειο από άγριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, όταν ένας 36χρονος άνδρας επιχείρησε να σκοτώσει την σύντροφό του, μαχαιρώνοντάς την 14 φορές, και ακολούθως προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Οι λόγοι που έγινε το αιματηρό περιστατικό μένουν προς το παρόν αδιευκρίνιστοι, ενώ σύμφωνα με γείτονες που είδαν την κοπέλα στο δρόμο αιμόφυρτη να καλεί σε βοήθεια «το ζευγάρι δεν είχε ποτέ απασχολήσει με τη συμπεριφορά του».

Οι πρώτοι που έφτασαν στο σημείο ήταν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αυτοτραυματιστεί δύο φορές στην κοιλιά, έχοντας κι εκείνος χάσει αίμα.

Μάλιστα, όταν εντοπίστηκε ήταν σε σύγχυση και δεν είπε πολλά πράγματα για το τι προηγήθηκε. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία. Ο 36χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο φρουρούμενος.

Πώς κατάφερε να σωθεί η 36χρονη

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, όλα συνέβησαν όταν το ζευγάρι, καβγάδιζε έντονα στο σπίτι του. Η μια κουβέντα έφερε την άλλη και κάποια στιγμή, ο 36χρονος, ελεύθερος επαγγελματίας στο επάγγελμα, επιτέθηκε στην συνομήλικη αρραβωνιαστικιά του, η οποία είναι ιδιοκτήτρια εμπορικού καταστήματος σε τουριστική περιοχή του νησιού. Πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και κατάφερε στην άτυχη γυναίκα 14 μαχαιριές στον θώρακα, στην πλάτη και στα άνω άκρα. Η γυναίκα, κατάφερε να φύγει από τον 1ο όροφο του σπιτιού που διέμενε με τον σύντροφό της και αιμόφυρτη ζήτησε βοήθεια από τους γείτονες.

Την ίδια ώρα, ο δράστης μόλις κατάλαβε ότι η σύντροφός του μπόρεσε να διαφύγει από το σπίτι, αποφάσισε να αυτοτραυματιστεί με το ίδιο μαχαίρι, αλλά και να βάλει φωτιά στο σπίτι.

Ακριβώς πάνω από το ζευγάρι, διαμένει ο πατέρας του 36χρονου δράστη, ο οποίος όταν άκουσε τις εκκλήσεις της γυναίκας για βοήθεια έσπευσε στο διαμέρισμα για να δει τι συμβαίνει.

Όταν είδε τον γιο του να αυτοτραυματίζεται, κατάφερε να του αρπάξει το μαχαίρι, ενώ μπόρεσε να σβήσει και την εστία πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στο σπίτι, προτού φτάσει στο σημείο η πυροσβεστική.

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι συνέβη, ήταν ένα αγαπημένο ζευγάρι» φέρεται να είπε ο πατέρας του δράστη στους δημοσιογράφους, υπογραμμίζοντας ότι όταν είδε τον γιο του, βρισκόταν «σε κατάσταση αμόκ».

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

«Μια κοπέλα φώναζε βοήθεια, βγήκαμε έξω… Η κόρη μου πήρε τηλέφωνο το ασθενοφόρο, μπήκε μέσα ο πατέρας, λέει πάρε και την αστυνομία τηλέφωνο», λέει αυτόπτης μάρτυρας

Η 36χρονη κατέρρευσε λίγα λεπτά αργότερα.

«Είχε μαζευτεί αστυνομία, ασθενοφόρο. Ήταν η γυναίκα αιμόφυρτη εδώ στην αυλή του διπλανού σπιτιού, δε μας αφήνανε να πλησιάσουμε πολύ κοντά», λένε γείτονες.

Σε σταθερή κατάσταση η 36χρονη

Η 36χρονη γυναίκα νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου σε σταθερή κατάσταση μετά τα χειρουργεία που υπεβλήθη.

Σύμφωνα με τους γιατρούς που την παρακολουθούν είναι εκτός κινδύνου.

Όσο αφορά στον άντρα, χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται στη Γενική Χειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

tanea.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ