18.2 C
Chania
Τετάρτη, 1 Απριλίου, 2026

Περιφέρεια Κρήτης: «Να απαγορευτούν τα κρουαζιερόπλοια στην Κρήτη»

Ημερομηνία:

Να σταματήσουν να έρχονται χιλιάδες επισκέπτες κρουαζιέρας στην Κρήτη λόγω κορωνοϊού, ζητά η Περιφέρεια Κρήτης.

Για το ζήτημα την έλευσης κρουαζιερόπλοιων στο Ηράκλειο, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Λουμπούνης δήλωσε στο neakriti.gr ότι πρέπει εδώ και τώρα να απαγορευτεί η άφιξη των κρουαζιερόπλοιων στην Κρήτη με δεδομένο ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος, ο κορωνοϊός να «φθάσει» στο νησί και δη το Ηράκλειο, ακόμη και με αυτόν τον τρόπο, μέσω ξένων επιβατών που βρίσκονται στα κρουαζιερόπλοια που δένουν στο λιμάνι του Ηρακλείου και οι οποίοι κατεβαίνουν για βόλτα στην πόλη και επισκέψεις στα αξιοθέατά της.

Να σημειωθεί ότι  το πρωί της Πέμπτης κατέπλευσε στο λιμάνι της Κέρκυρας το κρουζιερόπλοιο MSC Opera, όπου και όπως έχει διαπιστωθεί δεν υπάρχουν σε αυτό επιβάτες ή μέλη του πληρώματος που να έχουν αναφέρει συμπτώματα γρίπης, ενώ δεν έχει δοθεί εντολή από το υπουργείο Υγείας ή το Ναυτιλίας για καραντίνα.

Οι επιβάτες θα αποβιβαστούν κανονικά ενώ πριν από ώρες έγινε γνωστό ότι από τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας, έγινε γνωστό ότι «ανάμεσα στους επιβαίνοντες δεν υπάρχει κανένα ύποπτο περιστατικό κορωνοϊού, καθώς έχει γίνει εξονυχιστικός έλεγχος από υγειονομικές Αρχές, αλλά και την πλοιοκτήτρια εταιρεία. Ωστόσο, πριν από την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου αναμένεται σχετική οδηγία του ΕΟΔΥ προς τις λιμενικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη το κρουαζιερόπλοιο είχε τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

Οι επιβάτες είχαν πάει για εκδρομή στην Αθήνα και όταν διαπιστώθηκε ότι Αυστριακός επιβάτης που πραγματοποίησε το ίδιο ταξίδι με το MSC OPERA μεταξύ 17 και 28 Φεβρουαρίου, ήταν θετικός στον νέο κορωνοϊό στην Ιταλία, τους ζητήθηκε να επιστρέψουν στο πλοίο.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ορκίστηκαν οι 22 νέοι δημοτικοί αστυνομικοί στον Δήμο Χανίων – Σημανδηράκης: «Ο ρόλος της Δημοτικής Αστυνομίας δεν είναι κατασταλτικός»

Ορκίστηκαν 22 νέοι δημοτικοί αστυνομικοί στον Δήμο Χανίων. Ο Δήμαρχος Σημανδηράκης τόνισε ότι ο ρόλος τους δεν είναι κατασταλτικός αλλά στηρίζεται στη συνεργασία με τους πολίτες.

Η Περιφέρεια Κρήτης στο Roadshow «GRECIA: Un mondo di destinazioni» στη Σικελία

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στο Roadshow «GRECIA: Un mondo di destinazioni» στην Κατάνια και Παλέρμο. Στόχος η ενίσχυση τουριστικών συνεργασιών με τη Σικελία και νέες αεροπορικές συνδέσεις.

Επιτυχής υλοποίηση ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ από το ΜΑΙΧ στα Χανιά

Το ΜΑΙΧ ολοκλήρωσε επιτυχώς ευρωπαϊκό έργο Erasmus+ στα Χανιά, επιμορφώνοντας 20 Ιταλούς ξενοδόχους σε θέματα αειφόρου τουρισμού και επιχειρηματικότητας. Συνεργασία με Federalberghi Umbria.