15.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Περιφέρεια Κρήτης: «Να απαγορευτούν τα κρουαζιερόπλοια στην Κρήτη»

Ημερομηνία:

Να σταματήσουν να έρχονται χιλιάδες επισκέπτες κρουαζιέρας στην Κρήτη λόγω κορωνοϊού, ζητά η Περιφέρεια Κρήτης.

Για το ζήτημα την έλευσης κρουαζιερόπλοιων στο Ηράκλειο, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Λουμπούνης δήλωσε στο neakriti.gr ότι πρέπει εδώ και τώρα να απαγορευτεί η άφιξη των κρουαζιερόπλοιων στην Κρήτη με δεδομένο ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος, ο κορωνοϊός να «φθάσει» στο νησί και δη το Ηράκλειο, ακόμη και με αυτόν τον τρόπο, μέσω ξένων επιβατών που βρίσκονται στα κρουαζιερόπλοια που δένουν στο λιμάνι του Ηρακλείου και οι οποίοι κατεβαίνουν για βόλτα στην πόλη και επισκέψεις στα αξιοθέατά της.

Να σημειωθεί ότι  το πρωί της Πέμπτης κατέπλευσε στο λιμάνι της Κέρκυρας το κρουζιερόπλοιο MSC Opera, όπου και όπως έχει διαπιστωθεί δεν υπάρχουν σε αυτό επιβάτες ή μέλη του πληρώματος που να έχουν αναφέρει συμπτώματα γρίπης, ενώ δεν έχει δοθεί εντολή από το υπουργείο Υγείας ή το Ναυτιλίας για καραντίνα.

Οι επιβάτες θα αποβιβαστούν κανονικά ενώ πριν από ώρες έγινε γνωστό ότι από τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας, έγινε γνωστό ότι «ανάμεσα στους επιβαίνοντες δεν υπάρχει κανένα ύποπτο περιστατικό κορωνοϊού, καθώς έχει γίνει εξονυχιστικός έλεγχος από υγειονομικές Αρχές, αλλά και την πλοιοκτήτρια εταιρεία. Ωστόσο, πριν από την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου αναμένεται σχετική οδηγία του ΕΟΔΥ προς τις λιμενικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη το κρουαζιερόπλοιο είχε τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

Οι επιβάτες είχαν πάει για εκδρομή στην Αθήνα και όταν διαπιστώθηκε ότι Αυστριακός επιβάτης που πραγματοποίησε το ίδιο ταξίδι με το MSC OPERA μεταξύ 17 και 28 Φεβρουαρίου, ήταν θετικός στον νέο κορωνοϊό στην Ιταλία, τους ζητήθηκε να επιστρέψουν στο πλοίο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...