16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Στο ΚΕΝΑΠ του ΝΑΤΟ στη Σούδα ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς

Ημερομηνία:

Το ΙΤΕ θα επισκεφθεί, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Κρήτη, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου ζωής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς. Θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο, καθ. Νεκτάριο Ταβερναράκη και στελέχη των νεοφυών επιχειρήσεων που έχουν λάβει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα, ο κ. Σχοινάς θα μιλήσει στην ετήσια συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στη Χερσόνησο και αργότερα θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και Αντιπεριφερειάρχες. Στη συνέχεια θα μεταβεί στα Χανιά όπου και θα επισκεφθεί το «Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής» του ΝΑΤΟ στη Σούδα, ενώ στη συνέχεια θα γευματίσει με το Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη και αιρετούς της περιοχής.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Αντιπρόεδρος θα ξεναγηθεί στο «Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων» που χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους και θα επισκεφθεί τους «τάφους των Βενιζέλων» στο Ακρωτήρι.

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, ο κ. Σχοινάς θα επισκεφθεί το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο, κύριο Νεκτάριο Ταβερναράκη και τα στελέχη των νεοφυών επιχειρήσεων που έχουν λάβει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Επίσης θα περιηγηθεί στις εγκαταστάσεις του Προγράμματος Διάχυτης Νοημοσύνης του Ινστιτούτου. Το μεσημέρι, ο Αντιπρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, κ.κ. Ευγένιο, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Αρκαλοχώρι όπου θα συναντήσει νέους και νέες εθελοντές του 6ου Ημιμαραθωνίου Κρήτης και θα μιλήσει με τους κατοίκους της περιοχής.

Η επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κρήτη θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής όπου και θα απευθύνει ομιλία στην εκδήλωση που διοργανώνει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και ο Περιφερειάρχης Κρήτης με θέμα «Η Κρήτη ως πρότυπο του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής: υγεία-παιδεία-πολιτισμός-ασφάλεια» . Με το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει διάλογος με τους πολίτες.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσοχή, η Κρήτη αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο» από επιπλέοντα ανθρώπινα …… «σκουπίδια»!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Βρίθει τελευταία η τοπική, εθνική αλλά...

Ελληνίδες σε θέσεις ηγεσίας

Του Γιώργου Ουρανού Θα αποτελούσε μεγάλη πρόοδο για τη χώρα...

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...