17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

«Πες το δυνατά» – Παρουσίαση βιβλίου της Κατερίνας Μετου – Μαραΐτου

Ημερομηνία:

Η Ελληνική κοινωνία είναι υποκριτική.Έχει πολλά ταμπού και απαγορεύσεις. Δεν μιλάει για τα προβλήματα της. Για ότι την πονάει.Τα προβλήματα κάθε είδους τα βάζει κάτω από το χαλί.Μέχρι που γίνονται απόστημα.
Το απόστημα όμως πυοροεί και όταν σπάσει σκοτώνει ενίοτε τον ασθενή.
Γνωρίζω περίπτωση ασθενούς που υπέστη σοβαρή εγχείριση χωρίς να γνωρίζει τον πραγματικό λόγο. Του το έκρυβαν οι δικοί του για να μην τον πληγώσουν.Πως θα αντιμετωπίσει κάθε άνθρωπος μια σοβαρή ασθένεια; Πως θα προετοιμαστεί ψυχολογικά, αν δεν γνωρίζει από τι πάσχει; Κι όμως οι σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος είναι λέξη ταμπού για την Ελλάδα. Δεν ανακοινώνεται η αλήθεια στους ασθενείς διότι δεν το αντέχει “η κουλτούρα μας.” Η τόσο υποκριτική και καθυστερημένη .Κι όμως πολλές μορφές του καρκίνου σήμερα αντιμετωπίζονται με επιτυχία. Άλλες βέβαια αποτυγχάνουν και οι ασθενείς δυστυχώς χάνουν την μάχη.Η ιατρική όμως και η ιατρική βιολογία προχωρά αλματωδώς και οι επιστημονικές έρευνες κάνουν θαύματα.
Η Κατερίνα Μέτου- Μωραϊτου κάτοικος Αττικής είναι μια ασθενής που δεν επιθυμεί να της κρύβουν την αλήθεια. Είναι μαχητική και θέλει να αντιμετωπίζει κατάματα την πραγματικότητα του καρκίνου και να την πολεμά. Γιατί έχει δίψα για ζωή. Ξεπέρασε τον θυμό και την θλίψη και νίκησε. Κράτησε σημειώσεις ημερολογίου για τα συναισθήματα και την περιπέτεια της, την δύσκολη ασθένεια της. Όλη της την περιπέτεια την εκτύπωσε σε ένα μικρό βιβλίο. Το παρουσίασε η ίδια στο πνευματικό κέντρο της Μητρόπολης Χανίων υπό την αιγίδα της “Ένωσης  Πνευματικών Δημιουργών” και με παρουσιαστές την κ. Μαρία Τζανακάκη ψυχίατρο, περιφερειακή σύμβουλο και Τάσο Χαραλαμπάκη ψυχολόγο.
Υ.Γ Η Κατερίνα Μέτου Μωραϊτου μας ανέφερε ότι ήδη ο καρκίνος έκανε μετάσταση. Αλλά πιστεύει “ότι θα τον ξεπεράσει.” Της το ευχόμαστε ολόψυχα διότι η δυνατή ψυχολογία βοηθάει αφάνταστα.

Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...