16.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Πιέσεις Σόιμπλε και Τόμσεν: Πορεία προς το λαό για το ασφαλιστικό ετοιμάζει ο Τσίπρας

Ημερομηνία:

Πορεία προς το λαό θα ξεκινήσουν άμεσα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, του Αλέξη Τσίπρα πρωτοστατούντος.

Τα μηνύματα, άλλωστε, που έχουν φτάσει σε Μέγαρο Μαξίμου και Κουμουνδούρου είναι μάλλον ανησυχητικά: η πίεση από τον Πολ Τόμσεν -«τι ρόλο παίζει;», αναρωτιούνται εδώ και καιρό κυβερνητικοί κύκλοι- και τον Βόλφγκάνγκ Σόιμπλε για ριζικές αλλαγές στις προτάσεις Κατρούγκαλου είναι ήδη αφόρητη.

Την ώρα που τμήματα της κοινωνίας (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, και βέβαια, αγρότες) διαμηνύουν με μαζική παρουσία την άρνησή τους στην κυβερνητική πρόταση. Πόσο μάλλον δηλαδή αν απαιτηθούν και άλλες υποχωρήσεις…

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, έρχονται δημοσκοπήσεις που για πρώτη φορά εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο (αν και στελέχη του αμφισβητούν ότι αυτή είναι η εικόνα στην κοινωνία) –και το κυριότερο; Έχουν απέναντί τους ένα νέο αντίπαλο, που μπορεί να έχει τα τρωτά του σημεία, πέτυχε όμως πριν καν συμπληρωθεί μία εβδομάδα από την εκλογή του, να προκαλέσει τριγμούς σε όμορα με τη ΝΔ κόμματα.

Όλα τα παραπάνω γεγονότα ήταν αρκετά για να σημάνει συναγερμός στην κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν, τα οποία αποφασίζουν τώρα να περάσουν στην αντεπίθεση, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newpost.

Γι’ αυτό και βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανάγκη να (ξανα)βγούν στην κοινωνία, να ακούσουν τους πολίτες και να τους πείσουν ότι δεν είναι τα πράγματα έτσι όπως τα παρουσιάζουν τα μεγάλα -και κατά τεκμήριο εχθρικά προς την κυβέρνηση, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν- μέσα ενημέρωσης. Από την εκστρατεία αυτή δεν θα πρέπει να εξαιρεθεί ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

«Στο κάτω – κάτω, κανένας αριστερός, επαναστάτης, ριζοσπάστης, μεταρρυθμιστής δεν έγινε ηγέτης του λαού του από το γραφείο του…», έγραφε στη χθεσινή «Αυγή» ο αρθρογράφος Θανάσης Καρτερός, επιχειρηματολογώντας υπέρ της ανάγκης επιστροφής στην κοινωνία.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...