15.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Πιθανή παράταση για προστασία πρώτης κατοικίας μετά τις 15 Φεβρουαρίου

Ημερομηνία:

Για παράταση μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία μιλά ανώτατη κυβερνητική πηγή. Οριστικοποιούνται τα χρονοδιαγράμματα της διαπραγμάτευσης. Φεύγουν στις 5 Φεβρουαρίου από την Αθήνα οι δανειστές, επιστρέφουν στις 15 του μηνός. Ασφαλιστικό και δημοσιονομικό στο μενού της πρώτης συνάντησης Αθήνας – δανειστών. Στο κάδρο και το φορολογικό

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί η προστασία των δανείων πρώτης κατοικίας, αλλά και των δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μετά τις 15 Φεβρουαρίου και μέχρι να υπάρξει συμφωνία άφησε το βράδυ της Δευτέρας ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομίας που μετείχε στη διαπραγματευτική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς ο κυβερνητικός αξιωματούχος για το τι πρόκειται να συμβεί εάν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου – ημερομηνία λήξης της περιόδου εντός της οποίας δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις δανείων σε funds – δήλωσε χαρακτηριστικά πως «μπορεί να δοθεί παράταση». Η παράταση ωστόσο θα δοθεί μόνο εάν δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου, διαμηνύει η ίδια πηγή.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε επίσης πως στη σημερινή, πρώτη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των δανειστών, πραγματοποιήθηκε μια επισκόπηση των θεμάτων που περιλαμβάνονται στη διαπραγμάτευση, ενώ ταυτόχρονα καθορίστηκαν και τα αναγκαία χρονοδιαγράμματα.

Βάσει αυτών, οι επικεφαλής των δανειστών θα παραμείνουν στην Αθήνα μέχρι και την Παρασκευή, στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για να επιστρέψουν πάλι στις 15 Φεβρουαρίου, μετά τη διεξαγωγή του Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου.

Η πρώτη συνάντηση μεταξύ του οικονομικού επιτελείου ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ, μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες. Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που μετείχε στη διαπραγματευτική διαδικασία, τόνισε πως «σήμερα άνοιξε το ασφαλιστικό και το δημοσιονομικό μέτωπο», προσθέτοντας πως συζητήθηκε επίσης και το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

«Οι δανειστές δεν άνοιξαν τα χαρτιά τους, ζήτησαν ωστόσο να.. βγαίνουν οι αριθμοί», τόνισε το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, προειδοποιώντας πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα προβάλλει και νέες απαιτήσεις…

Η ίδια πηγή αποκάλυψε πως στο κάδρο της διαπραγμάτευσης μπαίνει και το φορολογικό και δη οι αλλαγές στη φορολογική κλίμακα.

Στην πρώτη συνάντηση της ελληνικής πλευράς με τους επικεφαλής των δανειστών μετείχαν – πλην του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης και Τρύφων Αλεξιάδης, καθώς και ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...