17.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Πιθανό ένα κούρεμα καταθέσεων στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ΕΚΤ

Ημερομηνία:

Ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Κριστιάν Νουαγιέ εκτίμησε ότι «μια πρώτη ένεση κεφαλαίου» στις ελληνικές τράπεζες «θα ήταν επιθυμητή για τη σταθεροποίηση του κλάδου» χωρίς να περιμένει κανείς τα αποτελέσματα των τεστ που θα κάνει η ΕΚΤ το φθινόπωρο για να προσδιορίσει τις ακριβείς τους ανάγκες.

Σε συνέντευξή του στη γαλλική Le Monde, ο Νουαγιέ υποστηρίζει ότι η πρώτη δόση «του νέου σχεδίου ανακεφαλαιοποίησης στο πλαίσιο της συμφωνίας της 13ης Ιουλίου» πρέπει να δοθεί «αμέσως μετά την υπογραφή του σχεδίου στήριξης» ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές της «που αναμένεται στις 11 Αυγούστου», δήλωσε.

«Είναι επείγουσα ανάγκη να σταθεροποιηθεί η οικονομία και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη για να επιστρέψουν οι καταθέσεις», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το εάν θα πρέπει να ζητηθεί η συνεισφορά των καταθετών, όπως έγινε στην Κύπρο το 2013, δήλωσε ότι πρόκειται «για μια από τις πτυχές που πρέπει να αποσαφηνιστεί όσο συντομότερα γίνεται, εάν είναι δυνατόν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού».

Δήλωσε ότι είναι «ενάντια στην ιδέα του να προσφύγει κανείς στους μεγάλους Έλληνες καταθέτες, επειδή σήμερα στην πλειονότητά τους είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις». «Αυτό θα κατέστρεφε τα παραγωγικά μέσα της χώρας» δήλωσε, διαβεβαιώνοντας ότι η θέση του είναι «ευρέως αποδεκτή στο συμβούλιο των διοικητών» της ΕΚΤ.

nooz.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...