14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Πιο κοντά η κατάργηση – Τι θα γίνει

Ημερομηνία:

Το ένα μετά το άλλο καταργούνται τα μέτρα της πανδημίας, μεταξύ αυτών και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, που ουσιαστικά θα σημάνει και το τέλος σε όλους τους περιορισμούς που έχουν οι ανεμβολίαστοι.

Μάλιστα, η πρώτη μεγάλη αλλαγή θα γίνει στην εστίαση, όπου, σύμφωνα με τον Γκίκα Μαγιορκίνη, θα καταργηθεί ίσως και πριν το Πάσχα το πιστοποιητικό εμβολιασμού που χρειάζεται για να μπει κανείς. Όπως εκτίμησε ο καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής στο ΕΚΠΑ:

«Δεν υπάρχει πιθανότητα να μηδενιστούν τα κρούσματα.»

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Μαγιορκίνης σχολίασε τη νέα έξαρση που παρατηρείται εδώ και κάποιες μέρες στα κρούσματα στην Ελλάδα, ενώ για το πολυαναμενόμενο Πάσχα -έπειτα από δύο χρόνια που τα περάσαμε σε lockdown- σημείωσε πως οι πιθανότητες είναι 50% να μην έχουμε τότε το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

«Είναι μια πιθανότητα να μην έχουμε το Covid pass για τους χώρους της εστίασης» ανέφερε.

Όπως έχει ήδη διαρρεύσει, θέμα χρόνου είναι και η κατάργηση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους. «Ήρθαν για να μείνουν στα νοσοκομεία» επισήμανε ωστόσο.

Τα μέτρα για ανεμβολίαστους στην εστίαση

Στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης δεν επιτρέπονται όσοι δεν έχουν κάνει εμβόλιο, ή δεν έχουν κάνει ακόμα την αναμνηστική δόση μετά τους έξι μήνες ή μετά τους τρεις μήνες με το μονοδοσικό Johnson & Johnson.

Ήταν μόλις τον προηγούμενο μήνα που ο Θάνος Πλεύρης είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει πλάνο άρσης των μέτρων για τους ανεμβολίαστους, λέγοντας μάλιστα πως εκ των πραγμάτων τα πράγματα θα είναι πιο ανοιχτά, λόγω του καιρού.

Αν όμως επιβεβαιωθεί η πρόθεση να καταργηθεί το πιστοποιητικό για την είσοδο στην εστίαση, σημαίνει ότι και οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να εισέρχονται στους κλειστούς χώρους σε μπαρ, εστιατόρια και λοιπά.

Υπενθυμίζεται πως, για την ώρα, ισχύει ο περιορισμός ότι μπορούν να καθίσουν μόνο στους ανοιχτούς χώρους με την επίδειξη αρνητικού rapid test.

Όσοι δεν έκαναν τρίτη δόση εμβολίου δεν έχουν πρόσβαση σε:

  • κέντρα διασκέδασης
  • κλειστούς χώρους εστίασης
  • θέατρα
  • κινηματογράφους
  • μουσεία
  • εκθέσεις
  • συνέδρια
  • γυμναστήρια

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...