17.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

“Πλήγμα για την κοινωνία, την οικογένεια και την Παιδεία”: Ο Κρητικός εμπνευστής του ολοήμερου σχολείου απαντά στον Νίκο Φίλη

Ημερομηνία:

Πλήγμα για την κοινωνία, την οικογένεια και την Παιδεία θα αποτελέσει η κατάργηση του Ολοήμερου Σχολείου, δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ο ομότιμος καθηγητής και πρώην αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννης Πυργιωτάκης, ο εμπνευστής του Ολοήμερου Σχολείου στη χώρα μας.

Με αφορμή άρθρο του στην εφημερίδα «Πατρίς» με τίτλο «Υπουργέ, μη μας σκοτώνεις το όνειρο», ο κ. Πυργιωτάκης μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη, για το όραμά του που πήρε σάρκα και οστά από τον τότε Υπουργό Παιδείας Γεράσιμο Αρσένη, και υλοποιήθηκε για πρώτη φορά τη σχολική χρονιά 1997 – 1998, περνώντας από τις καλένδες της γραφειοκρατίας και του τρόπου που λειτουργούν τα πράγματα στην Ελλάδα. Μετά από 20 χρόνια και αφού το Ολοήμερο αγκαλιάστηκε από την ελληνική κοινωνία και απάντησε στις αγωνίες μαθητών και γονέων, κινδυνεύει με κατάργηση, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πυργιωτάκης, το Ολοήμερο είναι το σχολείο και μαζί το φροντιστήριο του λαού, απευθύνοντας έκκληση στον Νίκο Φίλη να το ξανασκεφτεί.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο πρώην αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, έδωσε τα “φώτα” του και στην Κύπρο, όπου το Ολοήμερο λειτουργεί υποδειγματικά…

Ακούστε τη συνέντευξη του Γιάννη Πυργιωτάκη στο Ράδιο Κρήτη:

ekriti.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα Χανιά ο Κώστας Λαπαβίτσας στις 23 Μαΐου

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΜέΡΑ25 Κώστας Λαπαβίτσας θα βρεί...

Οι κορυφαίοι του στίβου την Κυριακή στα «Βενιζέλεια»

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και φέτος οι διεθνείς...