25.8 C
Chania
Sunday, July 7, 2024

Πλήθος κόσμου «αποχαιρέτησε» τον Γιάννη Σμπώκο – Ο πρωτοπόρος των ξενοδοχείων που άλλαξε την Κρήτη

Ημερομηνία:

Το τελευταίο «αντίο» στον Γιάννη Σμπώκο είπαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά, συγγενείς, φίλοι, γνωστοί και συνεργάτες του κρητικού επιχειρηματία και ενός από τους πρωτοπόρους του τουρισμού στο νησί.

Σύμφωνα με το patris.gr, η νεκρώσιμη ακολουθία τελέσθηκε χοροστατούντων του Μητροπολίτη Πέτρας Γεράσιμου και του επισκόπου Κνωσού Μεθόδιου.

Μάλιστα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά βρέθηκε και η Μαρέβα Μητσοτάκη, σύζυγος του Πρωθυπουργού, όπως και ο Παύλος Γερουλάνος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, δήμαρχοι καθώς και πλήθος πολιτικών και παραγόντων του τουρισμού.

Ο Γιάννης Σμπώκος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Δευτέρας σε ηλικία 75 ετών κι αφού τα τελευταία χρόνια είχε ταλαιπωρηθεί από μια δύσκολη ασθένεια.

Επιθυμία της οικογένειας του είναι αντί στεφάνων να ενισχύσει το έργο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Ο Γιάννης Σμπώκος υπήρξε ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Sbokos Hotel Group και σήμερα Pháea. Έχτισε μερικά από τα σημαντικά ξενοδοχεία στην Κρήτη που ήταν πρωτοποριακά για την εποχή τους, ακόμη και σήμερα θεωρούνται από τα πλέον εμβληματικά για το νησί.

Υπήρξε εξαίρετος εργοδότης και πρωτοπόρος στον τουρισμό της Κρήτης ενώ διετέλεσε και δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου επί Μανώλη Καρέλλη και πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ την περίοδο της δημαρχίας του Κώστα Κληρονόμου.

Ήταν παντρεμένος με την Ελένη Καπαρουνάκη και είχε δύο κόρες, την Αγάπη σύζυγο Κωσταντίνου Ζομπανάκη και την Κωστάντζα σύζυγο του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, που συνεχίζουν στις τουριστικές επιχειρήσεις.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαζικό και το 2ο Pride στα Χανιά: “Δεν μας αρκεί ο νόμος αφού δεν μας χωράει ο δρόμος!” | Φωτός

Με ενθουσιασμό και δυναμικότητα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου...

Είδος προς εξαφάνιση τα σπίτια για φοιτητές – Οι τιμές στα Χανιά και άλλες φοιτητουπόλεις

Στη δυσκολότερη χρονιά των τελευταίων ετών εξελίσσεται η διαδικασία...

Συγκίνηση στο «τελευταίο αντίο» του Γιώργου Σγουράκη

Το ύστατο χαίρε είπαν την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024...

5 προκατ αίθουσες για τα σχολεία του Δήμου Πλατανιά

Με τον δήμαρχο Πλατανιά, Γ.Μαλανδράκη συναντήθηκε η βουλευτής Χανίων...