21.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Πλατεία «Μανώλη Γλέζου – Ελευθερίας» στο Δήμο Γαλατσίου

Ημερομηνία:

Ο Μανώλης Γλέζος, ο Ναξιώτης αγωνιστής, το σύμβολο της Αντίστασης έχει γευτεί δεκάδες τιμές και διακρίσεις. Τελευταία τιμή από τον Δήμο Γαλατσίου ο οποίος μετά από πρόταση του Δημάρχου κ, Μαρκόπουλου προς την Επιτροπή Ονοματοδοσίας, προσφέρει το όνομα του Ναξιώτη πολιτικού στη μοναδική μεγάλη πλατεία η οποία αναμένεται πλήρως να ανακατασκευαστεί τις επόμενες εβδομάδες. Το περασμένο Σάββατο μάλιστα πραγματοποιήθηκε σχετική εκδήλωση στο πολιτιστικό κέντρο «Καμίνι» όπου ο Μανώλης Γλέζος ήταν το τιμώμενο πρόσωπο.

Από το ιστολόγιο Koronida.Blogspot.gr διαβάζουμε μέρος της εισήγησης του Δημάρχου κου Γιώργου Μαρκόπουλου:

«…Η πόλη μας, δυστυχώς, δεν έχει κέντρο, δεν έχει κεντρική πλατεία.  Αν τραβήξουμε όμως δυο νοητές γραμμές, από βορρά προς νότο και από ανατολάς προς δυσμάς, βρίσκεις στον χάρτη, το κέντρο της πόλης. Εκεί υπάρχει μια πλατεία – η μεγαλύτερη του Γαλατσίου – για την οποία τους επόμενους μήνες έχει δρομολογηθεί η πλήρης ανακατασκευή της. Περικλείεται από τις οδούς ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ, ΠΑΝΔΩΡΑΣ, ΣΑΠΦΟΥΣ & ΚΥΜΟΘΟΗΣ.

Αυτήν την πλατεία – πρότεινα στη νεοσύστατη Διαπαραταξιακή Επιτροπή Ονοματοδοσίας – να ονομαστεί ή καλύτερα να μετονομαστεί.  Η αποτελούμενη, και από τους έξι συνδυασμούς του Δημοτικού Συμβουλίου, ενδεκαμελής επιτροπή το αποφάσισε, ομόφωνα. [Mάνος Ελευθερίου (Αντιδήμαρχος – πρόεδρος), Βασίλης Δερεδίνης (Αντιδήμαρχος – μέλος), Νίκος Μαγκανάρης – μέλος, Μανώλης Πρωτονοτάριος – μέλος, Γρηγόρης Χαραλαμπίδης – μέλος, Θανάσης Μπούρας – γραμματέας, Άρης Παπαδοκωστόπουλος – μέλος, Μαίρη Δάσκα – μέλος, Μαργαρίτα Μανδηλαρά – μέλος, Βάσιλας Πέτρος – μέλος, Γιάννης Οικονόμου – μέλος]

Σε λίγους μήνες από σήμερα – σε περίοπτο σημείο της πλατείας – θα τοποθετηθεί πινακίδα, η οποία θα αναγράφει ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ..»

12993353_1118838061469970_365125742322815110_n

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατολίσθηση στα Τοπόλια τραυματίζει ελαφρά μητέρα και παιδί

Σε συναγερμό τέθηκαν το πρωί της Κυριακής οι αρχές...

35χρονη τουρίστρια σώθηκε μετά από επιχείρηση διάσωσης στο Μπάλο

Μια 35χρονη τουρίστρια από τη Γερμανία διασώθηκε χθες το...

Ηράκλειο: Είχε γίνει η σκιά της και την τρομοκρατούσε!

Αρνούνταν να αποδεχθεί ότι η σχέση τους είχε πάρει...

Γαμήλια φωτογράφιση με παραδοσιακές… ινδικές φορεσιές και φόντο τον Κούλε!

Με καταγωγή από την Ινδία, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι ίδιοι...