17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Πλειστηριασμοί: Στο «σφυρί» 2.210 ακίνητα έως το τέλος Μαρτίου

Ημερομηνία:

Στη «σκιά» των αλλεπάλληλων αυξήσεων των επιτοκίων που πλήττουν τα εκτεθειμένα σε δάνεια νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά και με «φόντο» τις αναταράξεις στο τραπεζικό σύστημα, στην χώρα μας οι πλειστηριασμοί συνεχίζουν να πέφτουν «βροχή». Όπως προκύπτει πάντως και από στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, τα τελευταία χρόνια όλα τα τραπεζικά ιδρύματα έχουν «καθαρίσει» τους ισολογισμούς τους από μη εξυπηρετούμενα δάνεια και την «βρώμικη δουλειά» την έχουν αναλάβει funds, εισπρακτικές, servicers και δικηγορικά γραφεία.

Έως το τέλος του μήνα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 2.210 πλειστηριασμοί, με τη λίστα να περιέχει ολόκληρες βιομηχανικές μονάδες, ξενοδοχεία, καταστήματα, χώρους στάθμευσης, αποθήκες, διαμερίσματα, μονοκατοικίες αγροτεμάχια και οικόπεδα, αλλά και κινητές αξίες όπως ο πάγιος εξοπλισμός εργοστασιακής μονάδας!

Κατά μέσο όρο έως τα τέλη Μαρτίου κάθε εργάσιμη ημέρα θα «βγαίνουν στο σφυρί» 200 ακίνητα! Για σήμερα μάλιστα είναι έτοιμοι προς διενέργεια –σύμφωνα με την σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα- 203 πλειστηριασμοί.

Σοκ από τη νέα αύξηση των επιτοκίων

Η ΕΚΤ παρακολουθεί προσεκτικά τις πιέσεις στις αγορές, αλλά ο τραπεζικός τομέας της Ευρωζώνης έχει ισχυρή κεφαλαιοποίηση και είναι ανθεκτικός, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, μετά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, κατά την οποία αποφασίστηκε αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης.

«Παρακολουθούμε τις τρέχουσες πιέσεις στις αγορές και είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε με τον δέοντα τρόπο για να διατηρήσουμε τη σταθερότητα των τιμών και τη χρηματοοικονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη.» Αναφερόμενη  στην κατάρρευση της Silicon Valley Bank στις ΗΠΑ και στο ζήτημα με την Credit Suisse στην Ευρώπη, η  Κριστίν Λαγκάρντ υπογράμμισε ότι «ο τραπεζικός τομέας της ευρωζώνης είναι ανθεκτικός, με ισχυρή κεφαλαιοποίηση και ρευστότητα. Σε κάθε περίπτωση, η εργαλειοθήκη μας είναι πλήρως εξοπλισμένη για να παράσχει ρευστότητα στο χρηματοοικονομικό σύστημα αν χρειαστεί και να διατηρήσει την ομαλή μετάδοση της νομισματικής πολιτικής».

Η ίδια σημείωσε ότι οι πιέσεις στις τιμές παραμένουν ισχυρές, ενώ έχουν ενισχυθεί ιδιαίτερα οι πιέσεις στους μισθούς. Η πρόεδρος της ΕΚΤ διευκρίνισε ωστόσο ότι οι περισσότερες μετρήσεις δείχνουν ότι οι μακροπρόθεσμες προοπτικές για τον πληθωρισμό κινούνται γύρω στο 2%.

Η νέα αύξηση των επιτοκίων προκαλεί έναν νέο πονοκέφαλο στους δανειολήπτες, οι οποίοι βλέπουν πλέον ότι δε μπορούν να ανταποκριθούν στις μηνιαίες απαιτήσεις

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...