15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πλεύρης: «Τέλος στη χρήση της μάσκας στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους, ισχύει και για τους εργαζόμενους», πού παραμένει

Ημερομηνία:

Την κατάργηση της υποχρεωτικότητας στη χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους από 1η Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ειδικότερα:

  • Οι μάσκες δεν θα είναι υποχρεωτικές σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με αριθμημένες θέσεις (αεροπλάνα, τρένα και ΚΤΕΛ). Η υποχρεωτικότητα αφορά και στους εργαζομένους σε αυτούς τους χώρους.
  • Δεν θα είναι υποχρεωτικές στα εμπορικά καταστήματα.
  • Παραμένουν υποχρεωτικές στις δομές Υγείας (Νοσοκομεία, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, σε συναφείς δομές) και στις αστικές συγκοινωνίες (λεωφορεία, ηλεκτρικός, μετρό, τρόλεϊ και τραμ).
  • Την επόμενη εβδομάδα, στη σχετική συνεδρίαση, οι εμπειρογνώμονες της Επιτροπής θα εξετάσουν το τι θα γίνει σε σχολεία και πλοία.
  • Η χρήση της μάσκας παραμένει ως προτροπή και σύσταση όπου χρησιμοποιείται σήμερα και όπου παρατηρείται συγχρωτισμός.
  • Η αναστολή -όπως είπε ο υπουργός- σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλεται το σχετικό διοικητικό πρόστιμο.

Οι αποφάσεις αυτές ισχύουν από 1/6 έως και 15/9.

Οι ανακοινώσεις Πλεύρη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ