20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πληθαίνουν τα καλέσματα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στη δίκη των μελών της ΟΚΔΕ στα Χανιά

Ημερομηνία:

Μετά το κάλεσμαπου απηύθυνε η “Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνών Ελλάδας” για συγκέντρωση αλληλεγγύης  στη δίκη των Βαγγέλη Κιτσώνη και Γιάννη Φουφουδάκη την Τετάρτη 16 Οκτώβρη στις 9.00 το πρωί έξω από τα Δικαστήρια Χανίων και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων και η Πρωτοβουλία Αντίστασης με κείμενα που έδωσαν στη δημοσιότητα καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν.

Στο κείμενό της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων αναφέρει:

Στις 27 Απρίλη 2014 και κατά την προεκλογική καμπάνια  της Ο.Κ.Δ.Ε.  στα Χανιά, δύο αστυνομικοί της ασφάλειας (αφού ενημερώθηκαν από κάποιο καλοθελητή/χαφιεδάκο που εμφανίζεται και σαν μάρτυρας των αστυνομικών) επιτέθηκαν σχεδιασμένα στον σύντροφο Βαγγέλη Κ. χωρίς να επιδείξουν αστυνομική ταυτότητα και χωρίς καν να ανακοινώσουν την ιδιότητα  τους. Μάλιστα η αναίτια και βίαιη επίθεση αυτή προκάλεσε και την έντονη διαμαρτυρία αρκετών περαστικών που σοκαρίστηκαν από το περιστατικό.

Παρότι ο σύντροφος αιμορραγούσε ύστερα από χτύπημα στο κεφάλι συνελήφθη οδηγήθηκε στο αστυνομικό Μέγαρο Χανίων που κατηγορήθηκε για απρόκλητη επίθεση, για ξυλοδαρμό,  ακόμα και για την κλοπή του πορτοφολιού του ενός αστυνομικού ζητώντας να ομολογήσει τις κατηγορίες και να καταδώσει κάποιο  «συνεργό»!!! Ύστερα από την παρέμβαση και την πίεση τοπικών πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων η αστυνομία αναγκάστηκε να οδηγήσει τον σύντροφο σε εξέταση από ιατροδικαστή και σε εισαγωγή του σε νοσοκομείο, όμως  από την πίσω πόρτα για να μην γίνει αντιληπτός από κανένα. Ο σύντροφός αντί να μείνει στο νοσοκομείο όπως έπρεπε, οδηγήθηκε στην φυλακή του αστυνομικού Μεγάρου Χανίων για να ακολουθήσει η διαδικασία του αυτοφώρου.  Ταυτόχρονα, όπως φαίνεται από το κλητήριο θέσπισμα  ο ιατροδικαστής ανακάλυψε μώλωπες, αμυχές και στους δύο αστυνομικούς για να κάνει το παραμύθι αληθοφανές.

Η αστυνομία «βρήκε» τον συνεργό στο πρόσωπο του συντρόφου Γιάννη Φ. (ο οποίος δεν βρίσκονταν καν στην Κρήτη) , μάλλον ανακάλυψε το όνομα του από την υποψηφιότητα του στις βουλευτικές εκλογές στον Νομό Ηρακλείου. Πρόκειται για τη γνωστή τακτική της αστυνομίας που για να «τυλίξει» τους αγωνιστές σε μια κόλλα χαρτί διαστρεβλώνει τα πραγματικά γεγονότα, αποκρύπτει την αλήθεια  και δημιουργεί ψευδή γεγονότα για να τους εξοντώσει ηθικά και οικονομικά.

Η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου δημιούργησε το Κράτος Εκτατής Ανάγκης που ενίσχυσε την αστυνομική βία και τις παρακρατικές επιθέσεις της σε αγωνιστές. Ύστερα από την ανυποχώρητη στάση του συντρόφου και τις παρεμβάσεις πολιτικών και τοπικών οργανώσεων η αστυνομία «υποσχέθηκε» ότι θα απέσυρε τις κατηγορίες. Τρία χρόνια μετά η Αστυνομία Χανίων επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ξεθάβει και επαναφέρει το περιστατικό με ακόμα περισσότερα ψέματα, οδηγώντας τους δύο συντρόφους στα δικαστήρια και κατηγορεί:

  • τον σύντροφο Βαγγέλη Κ. για αντίσταση κατά της αρχής και πρόκληση σωματικής βλάβης στους δύο αστυνομικούς
  • τον σύντροφο Γιάννη Φ. για κλοπή πορτοφολιού αστυνομικού που περιείχε και 1200 Ευρώ!
  • και τους δυο μαζί για φθορά ξένης ιδιοκτησίας στο υποκατάστημα του Ο.Τ.Ε.

Επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η δίκη αναβλήθηκε τέσσερις φορές και στις 16 Οκτωβρίου εκδικάζεται για 5η φορά. Η πρόφαση είναι δικαιολογίες όπως ασθένειες, κηδείες κτλ. των αστυνομικών μπάτσων και του χαφιέ τους. Οι σύντροφοί σέρνονται στα δικαστήρια για πέμπτη φορά με την νέα Κυβέρνηση Μητσοτάκη που υπόσχεται να εφαρμόσει το δόγμα «Νόμος και τάξη».

Δεν μας τρομοκρατούν! Οι κρατικοί μηχανισμοί θέλουν να τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται, ενώ ταυτόχρονα οι μνημονιακές κυβερνήσεις έφτιαξαν το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης που διάλυσε τις εργασιακές σχέσεις, την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία και την παιδεία, εξαθλίωσαν τους εργαζόμενους, νέους και συνταξιούχους, δημιούργησαν έναν τεράστιο στρατό ανέργων. Οι εργαζόμενοι και νέοι, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να δεχτούμε τις νέες συνθήκες που θέλουν να επιβάλλουν. Δεν πρέπει να αφήσουμε να καταδικαστεί κανένας αγωνιστής με χαλκευμένες κατηγορίας της αστυνομίας και του μνημονιακού Κράτους Έκτακτης Ανάγκης.

Ενώ η Πρωτοβουλία Αντίστασης αναφέρει:

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης καταγγέλλει την παραπομπή σε δίκη 2 μελών της ΟΚΔΕ στα Χανιά για  προεκλογική αφισοκόλληση τον Απρίλη του 2014 και πλήθος άλλων στημένων κατηγοριών, όπως το συνηθίζουν οι δυνάμεις καταστολής. Άλλη μια δίκη στην πόλη μας ενάντια σε αγωνιστές με μοναδικό στόχο να στείλει το μήνυμα στους εργαζόμενους και το λαό συνολικά, ότι η επίθεση και η καταστολή θα ενταθεί και με τη νέα κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Σε αυτό το πλαίσιο που δένουν πιο σφιχτά τη χώρα στα φιλοπόλεμα σχέδια των αμερικανο-νατοϊκών και μετατρέπουν την πόλη μας σε τουριστικό θέρετρο των αιματοβαμμένων ράμπο,  η κυβέρνηση επιδιώκει την  επιβολή  του κλίματος  «όποιος αγωνίζεται ή αντιστέκεται  στην πολιτική τους» διώκεται.

Απαιτούν συναίνεση  στην πολιτική των μαζικών απολύσεων, των μισθών και συντάξεων πείνας, της  κατάργησης των συνδικαλιστικών ελευθεριών και του δικαιώματος στην απεργία, αλλά επειδή γνωρίζουν ότι  τα βάρβαρα μέτρα τους θα γεννήσουν αντιστάσεις  χρησιμοποιούν «το βούρδουλα.»

Απαιτούμε τη αθώωση των δικαζόμενων  αγωνιστών και την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...