13.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

22 οι υποψήφιοι για τις 6 θέσεις υποψήφιων βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά – Πάνω από 60 οι υποψήφιοι στο Ηράκλειο!

Ημερομηνία:

Συνωστισμός υποψήφιων παρατηρείται για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά χαρακτηριστικό αν μη τι άλλο του κλίματος νίκης που διαμορφώνεται για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας οι υποψηφιότητες ξεπερνούν τις 20. Μεταξύ των ονομάτων που έχουν ακουστεί είναι της Βάλιας Βαγιωνάκη, της Αθηνάς Γιαννουλάκη, του Νίκου Τζάρα, του Μιλτιάδη Κλωνιζάκη, και του Αλκιβιάδη Πενταράκη ενώ σίγουρη πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του Γιώργου Σταθάκη.

Επίσης, υποψήφιοι είναι γνωστός οικονομολόγος, γνωστός δικηγόρος του νομού Χανίων, αλλά και άλλα γνωστά μέλη της τοπικής κοινωνίας.

Η διαδικασία τώρα που θα ακολουθηθεί έχει ως εξής:

Οι υποψηφιότητες κλείνουν έως τις 12 το βράδυ της Δευτέρας 29 Δεκεμβρίου. Από εκεί και πέρα, σε συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ 1 έως 3 Ιανουαρίου θα αποφασιστεί ποια θα είναι τα δώδεκα ονόματα που θα σταλούν στα κεντρικά ώστε να αποφασιστεί ποιοι 6 θα είναι οι υποψήφιοι.

Σίγουρος πρέπει να θεωρείται ο Γιώργος Σταθάκης, ως εν ενεργεία βουλευτής, οπότε απομένουν 5 θέσεις. Με την ποσόστωση που έχει δοθεί, οι 4 υποψηφιότητες θα κριθούν από την τοπική συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ μία επιπλέον θέση θα αποφασιστεί από τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειώσουμε επίσης, ότι το ενδιαφέρον και στους άλλους νομούς της Κρήτης είναι πολύ μεγάλο και είναι χαρακτηριστικό ότι στο νομό Ηρακλείου οι υποψηφιότητες φθάνουν τις πολλές δεκάδες και πιο συγκεκριμένα είναι πάνω από 60 και ως εκ τούτου σήμερα Τρίτη θα διεξαχθεί ψηφοφορία των μελών του κόμματος προκειμένου να καταλήξουν τα ονόματα υποψηφίων που θα αποσταλούν από το Ηράκλειο στην Κεντρική Επιτροπή Ψηφοδελτίων στην Αθήνα.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, έχουμε μπει κι επίσημα στην προεκλογική περίοδο. Κι από σήμερα, οι διαδικασίες θα προχωρούν με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...