8.8 C
Chania
Monday, January 19, 2026

Πλοιοκτήτες: Καμία σκέψη μείωσης εισιτηρίων παρά την καθίζηση των τιμών στα καύσιμα

Ημερομηνία:

Στον τρόπο που θα ταξιδεύουμε πλέον αναφέρθηκε αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο κ. Γιώργος Στεφάνου, πλοιοκτήτης και ιδιοκτήτης Golden Star Ferries μιλώντας στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή Σήμερα.

Όπως ο ίδιος εξήγησε «τα δρομολόγια έχουν μειωθεί περίπου στο ¼ των δρομολογίων από το συνολικό δίκτυο που θα εκτελούσαμε κανονικά την περίοδο αυτή. Τώρα σε κάθε δρομολόγιο η επιβατική κίνηση είναι 40 με 100 άτομα, περίπου 50 ΙΧ και διακινούμε 15 φορτηγά- αυτοκίνητα».

«Πλέον οι επιβάτες θα κάθονται σταυρωτά, κάθισμα παρα κάθισμα και άρα θα κάθονται οι μισοί ενώ θα υπάρχουν μασκες και αντισηπτικά. Μπορεί να προσλάβουμε και έξτρα νοσηλευτικό προσωπικό» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τα εισιτήρια ο κ. Στεφάνου σημείωσε πως «δεν μπορούμε να μειώσουμε την τιμή του εισιτήριου αλλά και ούτε θα το αυξήσουμε και ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τα εισιτήρια».

Ωστόσο, όπως ο ίδιος επεσήμανε «δεν βγαίνουμε με την κρατική επιδότηση με τόσο μικρή επιβατική κίνηση και τόσα πολλά έξοδα διότι μας επιδοτούν 4 δρομολόγια την βδομάδα 2 ναυτιλιακές εταιρίες και πλέον θα έχουμε και τα επιπλέον έξοδα για ένα εφοδιαστεί το πλοίο με τα απαραίτητα. Παράλληλα κάποια πλοία θα μείνουν δεμένα πχ τα ταχύπλοα. Γι αυτό ζητάμε να διατηρηθεί αυτή η επιδότηση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου διότι πρέπει να καλύψουμε πολλές ζημιές που έχουν δημιουργηθεί. Και πρέπει να επιδοτηθούν τα έξοδα των πλοίων το χειμώνα.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Κλειστός για μία εβδομάδα ο κύριος διάδρομος του αεροδρομίου

Σε προσωρινές αλλά σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία του Κρατικού...

Εκδηλώσεις από το ΚΚΕ, σε Ραμνή, Μάλεμε και Κουντούρα

Πολιτικές εκδηλώσεις–συνεστιάσεις διοργανώνει το Σάββατο 24 Ιανουαρίου η Τομεακή...