20.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

ΠΟΕΔΗΝ: Δεν μπορούν να παραλάβουν τους νεκρούς από τα νοσοκομεία

Ημερομηνία:

Στις δύσκολες διακομιδές, στους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, και στο εξαντλημένο υγειονομικό προσωπικό, έρχεται να προστεθεί ακόμα μία τραγική πραγματικότητα, αυτή των νεκρών που δεν μπορούν να παραλάβουν τα γραφεία τελετών, από τα νοσοκομεία λόγω χιονιού.

Τα παραπάνω συνθέτουν την εικόνα ντροπής που βιώνει το «παρατημένο» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ΕΣΥ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος ζητά απαντήσεις από το κράτος σχετικά με τις διακομιδές που έγιναν αυτές τις μέρες με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.

«Πόσες διακομιδές διασωληνωμένων ασθενών έκανε το ΕΚΑΒ προς νοσοκομεία που διέθεταν άδειες κλίνες ΜΕΘ το διήμερο Δευτέρα και Τρίτη με τον χαμό που γινόταν στους δρόμους και τα νοσοκομεία λόγω χιονιού;» διερωτάται με νόημα και προσθέτει «πολύ λιγότερες. Το ΚΑΤ για παράδειγμα διαθέτει 44 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού. Πόσες διακομιδές κατέστησαν δυνατές να γίνουν σε άδεια κρεβάτια το διήμερο;»

Όπως τονίζει ο ίδιος «Λόγω της κακοκαιρίας τα γραφεία τελετών δεν παραλαμβάνουν τους νεκρούς από τα νοσοκομεία. Και είναι πολλοί λόγω κορωνοϊού. Δεν χωράνε οι νεκροθάλαμοι των νοσοκομείων».

Το «Θριάσιο» είχε το πρωί 17 νεκρούς, το «Αττικό» 21 εκ των οποίων οι 6 εκτός των αναμονών, η «Νίκαια» 8 κ.λ.π.

Παράλληλα, στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης χάλασε η μοναδική γεννήτρια που διαθέτουν. «Οι διακοπές ρεύματος πολλές. Νοσηλεύονται παιδάκια και φυλάσσονται εμβόλια στα ψυγεία. Επιτακτική ανάγκη να φτιάξει. Δεν είναι κακό να διαθέτουν και μια δεύτερη γεννήτρια».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ