13.8 C
Chania
Wednesday, December 17, 2025

ΠΟΕΔΗΝ: Το ιατρικό προσωπικό έχει αποδεκατιστεί από τον κορονοϊό

Ημερομηνία:

Κώδωνα κινδύνου κρούει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος για το επόμενο διάστημα σχετικά με την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού όσον αφορά την εξάπλωση και αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ο κ. Γιαννάκος μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 τόνισε ότι πρέπει να φτιαχτούν Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, να προσληφθούν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό άμεσα αλλά και να σταματήσει η αισχροκέρδεια σε ιατρικά υλικά.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι στην Καστοριά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη στελέχωση του νοσοκομείου, ενώ συνολικά πέντε συνάδελφοί του βρίσκονται σε νοσηλεία. Ο κ. Γιαννάκος επισήμανε ότι 38 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Καστοριάς είναι σε καραντίνα εξαιτίας πέντε επιβεβαιωμένων κρουσμάτων , εκ των οποίων ο ένας σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

«Θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει οικονομικά κίνητρα και να προσλάβει άμεσα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Επίσης θα πρέπει σήμερα, όχι αύριο, να δημιουργηθούν νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με κενά κρεβάτια. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 557 κρεβάτια που λειτουργούν και στη λίστα αναμονής έχουμε 50 περιπτώσεις που δεν αφορούν τον κορονοϊό» είπε σχετικά ο κ. Γιαννάκος και πρόσθεσε.

«Αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 100 συνάδελφοί μας σε όλη την Ελλάδα έχουν αποδεκατιστεί λόγω κορονοιού. Η Καστοριά προχθές είχε 19 και σήμερα 40. Στην Κοζάνη έχουμε 19 συναδέλφους, στο Ρίο 15, στην Αμαλιάδα 29, στον Πύργο 6 συναδέλφους, στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα έχουμε 7 εργαζομένους σε καραντίνα».

Ο κ. Γιαννάκος αποκάλυψε και το ενημερωτικό σημείωμα του συλλόγου εργαζομένων Καστοριάς προς τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης. Σύμφωνα με το έγγραφο αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο στην Καστοριά αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με το προσωπικό. Συγκεκριμένα ο σύλλογος εργαζομένων αναφέρει.

«Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων σε έκτακτη συνεδρίαση του και μετά τα δυο επιβεβαιωμένα κρούσματα συναδέλφων και των τριάντα οκτώ συναδέλφων οι οποίοι τέθηκαν σε καραντίνα λόγω της επαφής με τα κρούσματα, κρίνει αναγκαίο να προχωρήσει η διοίκηση σε επιπλέον μέτρα προστασίας του προσωπικού. Η έλλειψη προσωπικού που δημιουργήθηκε λόγω καραντίνας σε ιατρικό παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθιστά την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου ανεπαρκή. Ζητάμε να κλείσει το νοσοκομείο για να γίνει σωστή απολύμανση όλων των χώρων για να περιοριστεί στο ελάχιστο η διασπορά του ιού και να είναι έτοιμο το νοσοκομείο να υποδεχτεί την πληθώρα κρουσμάτων που αναμένεται να έρθουν τις επόμενες ημέρες» επισημαίνεται μεταξύ άλλων από το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου στην Καστοριά.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ