13.8 C
Chania
Friday, December 12, 2025

ΠΟΕΣΥ: Ποιοι είναι οι «βλαπτικοί» και «επικίνδυνοι» για τα Ταμεία και τη χώρα

Ημερομηνία:

Από «θέσεως μνημονιακής ισχύος», ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός των Οικονομικών επιτέθηκαν με ανοίκειες εκφράσεις εναντίον των διοικήσεων των ασφαλιστικών Ταμείων, που υπερασπίστηκαν τα αποθεματικά τους, αρνούμενοι να δεχθούν το «κούρεμα».
Λησμονούν ότι στερούνται μιας νωπής, ξεκάθαρης, λαϊκής εντολής για την οικονομική διαχείριση της χώρας και λοιδορούν όσους δεν υποκύπτουν, όπως αυτοί, στα αντιλαϊκά σφαγιαστικά μέτρα που τους επιβάλλει η Τρόικα, σε βάρος της υγείας, της περίθαλψης και της σύνταξης των εργαζομένων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) χαιρετίζει και πάλι τις διοικήσεις των Ταμείων που δεν συναίνεσαν στον αυτοσφαγιασμό τους, με το «κούρεμα» των αποθεματικών. Παράλληλα, αποδοκιμάζει τους ελάχιστους –κυριολεκτικά και μεταφορικά- δημοσιογράφους, κάποιοι από τους οποίους είναι εκδότες και οφείλουν παρακρατημένες εισφορές στα Ταμεία, που έστησαν πανηγύρι, στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές για την επιτυχία του PSI, εξαπολύοντας δηλητηριώδη σχόλια κατά συνδικαλιστών και διοικήσεων των Ταμείων μας. Πρόκειται για πρόσωπα που βλέπουμε συχνά στις οθόνες, αλλά ουδέποτε στις κινητοποιήσεις του κλάδου για υπεράσπιση των Ταμείων μας και στις γενικές συνελεύσεις, για να θέσουν υπό την κρίση των μελών τις «σωτήριες απόψεις» τους.

Αν οι ελεύθερες και δυναμικές διοικήσεις των Ταμείων μας αποδεχτούμε προς στιγμής ότι είναι «ανεύθυνες και μυωπικές», πρέπει τότε να παραδεχθούμε ότι είχαν «την τύφλα τους» όσοι κυβερνητικοί και διάφοροι καθημερινοί ή ευκαιριακοί «σχολιαστές» προέβλεπαν ή απειλούσαν ότι θα χρεοκοπήσει η χώρα και θα μας βγάλουν οι εταίροι από το ευρώ και την κοινότητα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων, με συνεχή ετοιμότητα, είναι στο πλευρό των ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών φορέων του κλάδου. Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. αφήνει στην κρίση αυτής της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων τον υπονομευτικό σχολιασμό των ελάχιστων υποστηρικτών την Τρόικας.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ., μαζί με τις διοικήσεις των Ταμείων, των Ενώσεων του κλάδου και τους άλλους εργαζόμενους, οργανώνονται από σήμερα για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις στα αποθεματικά μας από την εφαρμογή του PSI και να σχεδιάσουν τις νομικές ενέργειες για υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Με τις νέες δηλώσεις του Αντιπροέδρου καταλαβαίνει κανείς ποιος είναι ο «βλαπτικός και επικίνδυνος» για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Ποιος παίρνει βλαπτικές αποφάσεις, ακόμα και για το PSI, χωρίς να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός. Όσο για τις νέες απειλές του, αποδεικνύουν την ανεύθυνη ορμή του σε εκδικητικές αποφάσεις, εις βάρος πάντα μόνο των εργαζομένων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ