16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ποια είναι τα πολεμικά καταφύγια στα Χανιά που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι Χανιώτες σε περίπτωση βομβαρδισμού

Ημερομηνία:

Τα Χανιά έχουν εδώ τις βάσεις της Σούδας, η Ελλάδα με αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη επέλεξε την εμπλοκή στον πόλεμο στέλνωντας πολεμικό υλικό στην Ουκρανία και ένας 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος μοιάζει πιο κοντα από ποτέ.

Στα Χανιά υπάρχουν 14 πολεμικά καταφύγιο των οποιων η τοποθεσία παραμένει απόρρητη με την ενημερωση των πολιτών να γινεται μέσω μηχανισμού που θα ενεργοποιηθεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ του flashnews.gr, πέραν των 14 καταφυγίων έχουν προστεθεί 44 χώροι, κυρίως υπόγεια πάρκινγκ και ξενοδοχεία. Σημειώνουμε ότι στον προηγούμενο έλεγχο τα 7 από τα 14 καταφύγια είχαν κριθεί ακατάλληλα προς χρήση.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Βαρδιάμπαση, Α’ Υποδιευθυντής στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων:

“Επιλέγονται χώροι οι οποίοι είναι υπόγειοι, κάτω από το έδαφος, που έχουν είσοδο και έξοδο, με φωτισμό,  με χώρο αποθήκευσης τροφίμων, τουαλέτες, με δυνατότητα παραμονής για κάποιο χρονικό διάστημα όσων καταφύγουν σε αυτά. Επίσης, για να είναι ασφαλή σε περίπτωση βομβαρδισμού, απαραίτητη προυπόθεση είναι πάνω από το υπόγειο να υπάρχουν τουλάχιστον δύο ή τρεις όροφοι.”

Συνολικά, οι χώροι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως καταφύγια πολέμου φτάνουν τα 51 με δυναμικότητα που αγγίζει τις 115.000 πληθυσμό. Επίσης, υπάρχουν φυσικά καταφύγια, όπως σπηλιές.

Σημειώνουμε ότι  οι χώροι των ξενοδοχείων,  θεωρούνται ιδιωτικά καταφύγια και όχι δημόσια με αποτέλεσμα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να έχουν προτεραιότητα οι εργαζόμενοι, οι ένοικοι και αυτοί που θα βρίσκονται στο ξενοδοχείο εφόσων είναι καλοκαίρι, και εν συνεχεία εφόσων υπάρχει δυνατότητα θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν και άλλοι κάτοικοι.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...