19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ποιος είναι ο φιλελεύθερος ευρωβουλευτής που είπε ότι η Ελλάδα χρειάζεται έναν δικτάτορα όπως ο Πινοσέτ;

Ημερομηνία:

Παλιός γνώριμος του πατέρα του νεοφιλελευθερισμού, Μίλτον Φρίντμαν, είναι ο Πολωνός ευρωβουλευτής Janusz Korwin-Mikke ο οποίος μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο ευρωκοινοβούλιο υποστήριξε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα δικτάτορα σαν τον Πινοσέτ.

Ο ίδιος ο Φρίντμαν μάλιστα είχε εκφράσει την υποστήριξή του προς το πρόσωπο του Mikke.

Από τους βασικούς εκφραστές του φιλελευθερισμού στην Πολωνία έχει κατηγορηθεί για αντισημιτικά σχόλια σε εφημερίδα που εξέδιδε στις αρχές της δεκαετίας του 90.

O Mikke δηλώνει φανατικός οπαδός της Μάργκαρετ Θάτσερ και φυσικά του Φρίντρικ Χάγιεκ. Στο παρελθόν προκειμένου να προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας είχε καταπιεί την φορολογική του δήλωση διαμαρτυρόμενος για την υψηλή, όπως την χαρακτήριζε φορολογία.

Έχει ζητήσει την κατάργηση του δικαιώματος ψήφου των γυναικών με το επιχείρημα ότι ανάμεσα στους 100 καλύτερους σκακιστές στον κόσμο δεν υπάρχει ούτε μια γυναίκα.

Στο παρελθόν ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως ο Χίτλερ γνώριζε για το ολοκαύτωμα ενώ έχει ζητήσει να απαγορευτεί η αναμετάδοση των παρα-ολυμπιακών αγώνων από την τηλεόραση καθώς ο κόσμος δεν πρέπει να βλέπει ανθρώπους με προβλήματα κίνησης.

info-war.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...