16.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Ποιο Κολωνάκι; Χανιά η πιο ακριβή περιοχή στην Ελλάδα για να νοικιάζεις σπίτι – Το Ρέθυμνο η πιο ακριβή πόλη ανά τετραγωνικό μέτρο

Ημερομηνία:

“Λαός και Κολωνάκι”, ήταν ο τίτλος του αγαπημένου τραγούδι του Μανώλη Χιώτη που γράφτηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’50 όμως αν γραφόταν σήμερα ο τίτλος μπορεί να ήταν “Λαός και Χανιά”.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 26 και 29 Αυγούστου 2018, στις βάσεις δεδομένων των ιστοσελίδων του Spitogatos Network, δηλαδή τα Spitogatos.grTospitimou.grSpiti24.gr και το mobile app του Spitogatos τα Χανιά είναι η ακριβότερη περιοχή στην Ελλάδα για να νοικιάσεις σπίτι.

Το δείγμα αφορούσε περίπου 75.000 αγγελίες Πανελλαδικά που έχουν χαρακτηριστεί ως «φοιτητικές» από τους αγγελιοδότες ή που πληρούν χαρακτηριστικά φοιτητικών χωρίς όμως να έχουν χαρακτηριστεί έτσι.

Επιπλέον, χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα αναζητήσεων χρηστών (που δε δημοσιεύτηκαν στους πίνακες) προκειμένου να διερευνηθούν οι τάσεις της ζήτησης, για το διάστημα 26 έως 29 Αυγούστου 2018.

Ως προς τον υπολογισμό των τιμών ανά περιοχή, έχουν αφαιρεθεί οι ακραίες τιμές (outliers) και έχουν χρησιμοποιηθεί σταθμισμένοι υπολογισμοί των μέσων τιμών (mean) σε κάθε περιοχή της οποίας το δείγμα ήταν στατιστικά σημαντικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι τιμές των φοιτητικών κατοικιών έχουν ανέβει σε όλες τις περιοχές που παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον, όμως αυτό που συμβαίνει στα Χανιά ξεπερνά κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδας.

Η μέση τιμή ενοικίασης φθάνει τα 458 ευρώ με την τιμή ανά τ.μ. να βρίσκεται στα 8,5 ευρώ!

Χαρακτηριστικό είναι ότι δεύτερη περιοχή στη σχετική λίστα είναι η Κέρκυρα με 430 ευρώ όμως με τιμή ανά τ.μ. στα 6,5 ευρώ.

Ιδιαίτερα ψηλά βρίσκονται και το Ρέθυμνο με το Ηράκλειο με τιμές στα 371 και 319 ευρώ αντιστοίχως όμως με πολύ υψηλότερες τιμές ανά τ.μ. που φθάνουν για το μεν Ρέθυμνο στα 9,5 ευρώ (!) και για το Ηράκλειο στα 7 ευρώ.

Τα 9,5 ευρώ ανά τ.μ. του Ρεθύμνου είναι και η πιο υψηλή τιμή που παρουσιάζεται στην Ελλάδα

Δείτε τον σχετικό πίνακα:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πως κατασκευάζεται ένα (συνδεδεμένο) «πράσινο νησί»

Της Βάννας Σφακιανάκη Ξεκινώντας ενοχοποιείς τους νησιώτες λέγοντας ότι επιβαρύνουν...

Αντιπυρική προστασία: οι κομματικές φιέστες και ο λάθος προσανατολισμός

Του Λευτέρη Καρχιμάκη * Το νέο δόγμα πυρόσβεσης μας υπόσχεται...

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...