Ο Αναστάσιος Πάλλης, πρώην υπαξιωματικός πενταετούς υποχρέωσης της Πολεμικής Αεροπορίας, γνώρισε το 2007 έναν από τους ισχυρότερους ανθρώπους του ελληνικού εφοπλισμού, τον προφυλακισμένο Βίκτωρα Ρέστη μέσω ενός άλλου εφοπλιστή. Συστήθηκε ως ιδιοκτήτης δύο πλοίων αλλά κατόπιν αποδείχθηκε ότι τα πλοία ήταν… φαντάσματα.
Με μία εταιρεία «δικαιολογούσε» τα εισοδήματά του, «αλλά αφού η εταιρεία αυτή δεν είχε πλοία από πού προέρχονται τα εισοδήματά του;» αναρωτήθηκε ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, όπως αναφέρει η Καθημερινή.
Οι καταγγελίες του Στέισι
Τον περασμένο Απρίλιο η ΕΛ.ΑΣ. εισέρχεται στην υπόθεση, αφού προηγήθηκε μήνυση του Βρετανού υπηκόου Αντριου Πρινγκ Στέισι στο μουσείο όπλων του Πάλλη.
Ο κ. Στέισι είχε συστήσει για λογαριασμό του Πάλλη, με έναν ακόμα Βρετανό υπήκοο μια εταιρεία κατά της πειρατείας πλοίων, την IMS, που στο τέλος του πρώτου έτους δραστηριότητάς της εμφάνιζε κέρδη σχεδόν ενός εκατ. λιρών, όσα δηλαδή «χρωστούσε σε μένα και τον συνέταιρό μου ο Πάλλης» συμπληρώνει ο κ. Στέισι.
Ο ίδιος, διεκδικώντας τα χρήματά του, επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον κ. Ρέστη για να μάθει ότι «ο ίδιος πλήρωνε τα λεφτά με το παραπάνω». Αλλά όταν έρχεται να τον συναντήσει στην Ελλάδα κρατείται παράνομα, κάτι σαν «απαγωγή», από τρία άτομα -μεταξύ των οποίων και ο Πάλλης- στον χώρο διαβατηρίων του αεροδρομίου!
Πώς οι τρεις μπόρεσαν να μπουν στον χώρο αυτό αποτελεί μυστήριο. Ο κ. Στέισι, ωστόσο, καταθέτει μήνυση μετά την οποία πραγματοποιείται η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στο μουσείο όπλων του Πάλλη. Οταν ο ίδιος ο Αντριου Στέισι «συγκρίνει» τα ευρήματα με όσα έχουν δει τα μάτια του σε τρία κοντέινερ, λέει στους Ελληνες αστυνομικούς ότι πολλά από τα όπλα που ο ίδιος είχε δει δεν βρίσκονταν εκεί…
Τότε, παρεμβαίνει και το ΣΔΟΕ με δύο ελέγχους στις εγκαταστάσεις του Πάλλη αλλά όλα τα όπλα που βρίσκονται εκεί (ακόμα και ένα… σουηδικό αεροπλάνο) φαίνονται «κανονικά» δηλωμένα με τη «βούλα» της ΕΛ.ΑΣ. Τελικά στις 7 Ιουνίου γίνεται έλεγχος στο σπίτι του Πάλλη στη Βούλα. Κατάσχονται υπολογιστές, το περιεχόμενο των οποίων δεν έχει ακόμα αξιολογηθεί. Ο Πάλλης επικαλείται την ιδιότητά του ως… προξένου του νησιωτικού κρατιδίου Σάο Τομέ, για να εμποδίσει την «αξιολόγηση» των υπολογιστών από τους αστυνομικούς. Πηγή Καθημερινή
Πηγή: iefimerida.gr