17.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Θεαματική άνοδος στην αγορά αυτοκινήτων της Κρήτης

Ημερομηνία:

Πέρασαν άραγε τα χειρότερα για την αγορά αυτοκινήτου στην Κρήτη, όπως και συνολικά στη χώρα; Ερώτημα που πλανάται πλέον, έστω και διστακτικά ακόμα, στο μυαλό των ανθρώπων του χώρου, που είδαν τις πωλήσεις στην αρχή του φθινοπώρου να κινούνται λες και είναι… άνοιξη!

Διότι πραγματικά με “άνοιξη” για τη συγκεκριμένη αγορά, που έχει τόσο βάναυσα πληγεί από την οικονομική κρίση, μοιάζει η αύξηση των πωλήσεων κατά 28%! Ακούγεται όντως απίστευτο, αν αναλογιστεί κανείς την πρωτοφανή “βουτιά” των πωλήσεων τα προηγούμενα χρόνια, που έφτασε μέχρι τα ποσοστά-ρεκόρ του 70-75%, αλλά το Σεπτέμβριο στο νησί μας οι νέες ταξινομήσεις Ι.Χ. ήταν αυξημένες κατά 28%, έναντι αντιστοίχως του Σεπτεμβρίου του 2012…

Συγκεκριμένα, το Σεπτέμβριο του 2012 είχαν πωληθεί όλα κι όλα μόλις 157 νέα Ι.Χ. σε όλο το νησί. Το φετινό Σεπτέμβριο οι νέες ταξινομήσεις έφτασαν τις 217 (!), γεγονός που σκορπά χαμόγελα, αφήνοντας ηχηρές ενδείξεις πως ίσως το βαρέλι της καθίζησης έπιασε πάτο και πως πλέον η αγορά αρχίζει να παίρνει τα πάνω της. Η αγορά βεβαίως αρχίζει να παίρνει τα πάνω της και συνολικά στη χώρα, αφού και πανελλαδικά καταγράφηκε αύξηση των πωλήσεων Ι.Χ. κατά 13%.

Ειδικότερα, με τα επίσημα στοιχεία τον περασμένο μήνα κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στη χώρα μας 5.356 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού), έναντι 4.741 αυτοκινήτων που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του 2012.

Και μόνο το ότι υπήρξε θετικό πρόσημο, αν μη τι άλλο, είναι αξιοσημείωτο. Αρκεί να σκεφτούμε ότι το Σεπτέμβριο του 2012 είχε καταγραφεί πανελλαδικά μείωση ύψους 46,3%, έναντι του Σεπτεμβρίου του 2011.

rethymnoguide.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα Χανιά ο Κώστας Λαπαβίτσας στις 23 Μαΐου

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΜέΡΑ25 Κώστας Λαπαβίτσας θα βρεί...

Οι κορυφαίοι του στίβου την Κυριακή στα «Βενιζέλεια»

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και φέτος οι διεθνείς...