18.2 C
Chania
Saturday, December 20, 2025

Πολάκης για απαλλαγή από το Εφετείο: Δεν έχω προσωπικές αντιπαλότητες, αλλά μόνο πολιτικές διαφορές

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση για την απαλλαγή του αναφορικά με την υπόθεση του Βασίλη Μπεσκένη και την πρωτόδικη απόφαση με την οποία είχε καταδικαστεί σε αποζημίωση 18 χιλιάδων ευρώ για εξύβριση, εξέδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Παύλος Πολάκης.

Η ανακοίνωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:

«Με την ευκαιρία της παραλαβής του σχεδίου απόφασης του Εφετείου για την αγωγή που είχε καταθέσει εναντίον του ο αποβιώσας δημοσιογράφος Β. Μπεσκένης, ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Παύλος Πολάκης δήλωσε τα παρακάτω για την αποκατάσταση του ονόματός του:

«Σήμερα πήρα στα χέρια μου το σχέδιο της απόφασης του Εφετείου για την αγωγή που μου είχε κάνει ο συγχωρεμένος πλέον Βασίλης Μπεσκένης. Το πρωτόδικο δικαστήριο με είχε καταδικάσει σε αποζημίωση 18.000 € για εξύβριση. Τότε όλα τα ΚΕΕΛΠΝΟ-ταϊσμένα (νυν Πετσο-ταϊσμένα) ΜΜΕ πανηγύριζαν για μέρες.

Το Εφετείο ωστόσο – προς μεγάλη απογοήτευση όσων επεδίωκαν διακαώς μια καταδίκη μου ως δήθεν συκοφάντη ή έστω υβριστή – όχι μόνο εξαφάνισε την πρωτόδικη απόφαση, αλλά καταδίκασε την χήρα του αποβιώσαντος δημοσιογράφου, η οποία συνέχισε την δίκη, να μου καταβάλει 1.000 € για δικαστική δαπάνη (συνημμένες φωτό). Εννοείται πως δεν πρόκειται να ζητήσω αυτά τα χρήματα, παρά την οικονομική, ψυχική και πολιτική ταλαιπωρία που υπέστην μέχρι να δικαιωθώ και παρά την δική μου κατασυκοφάντηση ως υβριστή του εκλιπόντος.

Όπως έχω ξαναπεί και αποδείξει, σε αντίθεση με τους πολιτικούς μου αντιπάλους, εγώ…

· σέβομαι τη μνήμη των νεκρών,

· δεν μπήκα στην πολιτική για να αποκομίσω οικονομικά οφέλη,

· δεν έχω προσωπικές αντιπαλότητες, αλλά μόνο πολιτικές διαφορές, τις οποίες και επιδιώκω να λύνω πολιτικά και όχι σε αίθουσες Δικαστηρίων

Όμως, τους διεφθαρμένους δεν τους κάνω παρέα και πάντα θα τους κυνηγώ και θα τους αποκαλύπτω. Αυτό για σένα Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ ακόμα περιμένω τη συγνώμη σου για το θέμα αυτό, που σε προκάλεσα από προχθές! Αλλά υποδύεσαι τον μουγγό! Και κάτι ακόμα, γιατί σήμερα στη Βουλή έβγαλες πάλι το μίσος και το κόμπλεξ σου απέναντι μου: μην ασχολείσαι με την ιατρική και τα εμβόλια τηλε-βιβλιοπώλη της πεντάρας. Είσαι άσχετος! Παίξε με το μπουλντοζάκι που σου έκανα δώρο και άσε την επιστήμη κατά μέρος».

Την ανακοίνωση συνοδεύουν και σχετικές φωτογραφίες:

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ