21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πολάκης για Περιφερειάρχης Κρήτης;

Ημερομηνία:

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές πλησιάζουν και ήδη έχει ξεκινήσει εντονότατη συζήτηση περί υποψηφιοτήτων.

Στην Περιφέρεια Κρήτης ακούγεται ότι ο “αιώνιος” Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης αυτή τη φορά είναι πιο κοντά στη Νέα Δημοκρατία παρά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν κι εφόσον επαληθευτεί ότι πράγματι ο Αρναουτάκης θα κατέλθει με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα κάτσει με σταυρωμένα σχέδια. Ένα σενάριο που διακινείται ευρέως είναι ότι ο υποψήφιος που θα σταθεί απέναντι στον “ανίκητο” Αρναουτάκη θα είναι ο βροντερός βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης.

Εφόσον αυτό το σενάριο ευοδωθεί η σύγκρουση αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Σημειώνουμε πάντως ότι το σενάριο με Πολάκη υποψήφιο Περιφερειάρχη είχε ακουστεί και στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές αφού και εκείνη τη φορά ο Σταύρος Αρναουτάκης δεχόταν κρούσεις τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τελικώς, είχε επιλέξει ΣΥΡΙΖΑ. Θα επιλέξει όμως και αυτή τη φορά ΣΥΡΙΖΑ, ή θα κάνει στροφή προς τη Νέα Δημοκρατία, όπως ακούγεται από πολλές πλευρές;

Σύντομα θα ξέρουμε.

Σημειώνουμε πάντως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά θα κατέβει στις αυτοδιοικητικές εκλογές με στόχο να ανατρέψει την αρνητική παράδοση που έχει δημιουργήσει και βρίσκεται σε εντατική αναζήτηση υποψήφιων σε δήμους και περιφέρειες.

Όπως αναφέρει και το ieidiseis.gr στόχος της Κουμουνδούρου είναι η πλειοψηφία των αποφάσεων να έχει ληφθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2023,πριν δηλαδή τις εθνικές εκλογές, ενώ ακόμα δεν έχει αποφασιστεί εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα απευθύνει πρόταση συνεργασίας στα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης ή εάν αυτό θα κρίνεται ανά δήμο κα περιφέρεια.

Η Κουμουνδούρου θα λάβει τις προτάσεις για υποψηφίους που θα καταγράψουν οι οργανώσεις, στόχος ωστόσο είναι η πλειοψηφία όσων υποστηριχθούν να είναι νικηφόρες υποψηφιότητες.

Εκτίμηση αρμοδίων στελεχών είναι πως νικηφόρα μπορεί να δοθεί η μάχη σε 5 έως 6 περιφέρεις, όπως η Αττική, η Δυτική Ελλάδα (ακούγονται τα ονόματα των Διονύση Τεμπονέρα και Θάνου Μωραΐτη), Στερεά Ελλάδα, Ιόνια Νησιά, Δυτική ελλάδα και, φυσικά, η Κρήτη.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...