13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Πολάκης εναντίον Ανδρουλάκη: «Νικολάκη είσαι λίγος, δεν τραβάς, το έχουν καταλάβει όλοι πλέον» – ΠΑΣΟΚ: Η πρόοδος που εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με τον τοξικό λόγο Πολάκη

Ημερομηνία:

Την ενόχληση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη προκάλεσε ανάρτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη όπου έγραφε, μεταξύ άλλων, για «πολακικές συμπεριφορές».

«Μητσοτάκης και Τσίπρας κακοποίησαν το νόημα των λέξεων “πρόοδος” και “σταθερότητα”. Δεν είναι πρόοδος ούτε τα ψευδοδημοψηφίσματα διχασμού του ελληνικού λαού ούτε τα ψέματα που έγιναν αυταπάτες ούτε οι πολακικές συμπεριφορές ούτε το πελατειακό κράτος. Δεν είναι σταθερότητα οι υποκλοπές. Δεν είναι σταθερότητα μια κεντρική πολιτική επιλογή, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, αντί να χρησιμοποιείται ως μοχλός ανάπτυξης και σύγχρονων υποδομών, να γίνεται ένα διευρυμένο ΕΣΠΑ και να αξιοποιείται με πελατειακούς όρους από τη Νέα Δημοκρατία», γράφει στην ανάρτησή του ο κ. Ανδρουλάκης.

Στη συνέχει προσθέτει ότι «πρόοδος είναι να έχεις ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, που θα αγκαλιάσει όλους τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη. Πρόοδος είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ, μια αξιόπιστη πρωτοβάθμια παιδεία».

Ο κ. Πολάκης σε ανάρτησή του στο Facebook απάντησε σε αυτά τα σχόλια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ γράφοντας, μεταξύ άλλων «δεν τραβάς, το έχουν καταλάβει όλοι πλέον».

«Ανδρουλάκη πάλι στον ύπνο σου με έβλεπες; Δεν τραβάς, το έχουν καταλάβει όλοι πλέον! Είσαι και λίγος και σε έχουν… Όταν επιτίθεσαι σε μένα μόνο αυτό αποδεικνύεις! Μετά την Καϊλή, (που θέλει να σε καλέσει και μάρτυρα έμαθα) τα ποσοστά που είχε πάρει το ΚΙΝΑΛ επί Φώφης Γεννηματά θα είναι θρίαμβος αν τα ξαναπιάσεις!», γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.

«Το δίλημμα είναι και θα είναι: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η ΝΔ, Τσιπρας ή Μητσοτάκης! Θα πάρεις θέση, θέλεις δεν θέλεις! Με τέτοιες δηλώσεις, από μεριάς σου Νικολάκη Ανδρουλάκη, σαν τη χθεσινή και σαν την άλλη με τον Ντογιάκο ξεκαθαρίζει το θέμα πως η λύση για τη χώρα, είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ!».

Μάντζος: Η πρόοδος που εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με τον τοξικό λόγο Πολάκη

Απαντώντας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, σχολίασε καυστικά τον τοξικό λόγο του Π. Πολάκη, ενώ πρόσθεσε ειρωνικά πως επικαλείται ακόμη και έντυπα με τα οποία βρίσκεται στα δικαστήρια.

Η ανάρτηση Μάντζου:

Όσο η «πρόοδος» που εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με τον τοξικό λόγο του κ. Πολάκη τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη για πραγματικά προοδευτική εναλλακτική πρόταση, με ισχυρό ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

ΥΓ: Για να στηρίξει τις διχαστικές αοριστολογίες του, ο κ. Πολάκης επικαλείται ακόμη και έντυπα με τα οποία βρίσκεται στα δικαστήρια… Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Μαργαρίτης: Ο Πολάκης είναι ένας τσουρόμαγκας της πολιτικής

"google ad"

Σήμερα το πρωί ο Θόδωρος Μαργαρίτης απάντησε στον Παύλο Πολάκη. Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ και της Γραμματείας της Πολιτικής κίνησης ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ μιλώντας στο OPEN αποκάλεσε τον Παύλο Πολάκη «τσουρόμαγκα» της πολιτικής.

Ο κ.Μαργαρίτης είπε χαρακτηριστικά «Ο κ.Πολάκης είναι ένας τσουρόμαγκας της πολιτικής ζωής και με ένα ιδιαίτερο ρόλο προσπαθεί να ελκύει τμήματα του πληθυσμού που είναι φανατικά.

Κατηγορηματικά να σας πως ότι ο πολακισμός, δηλαδή ο σύγχρονος αυριανισμός, είναι μεγάλο εμπόδιο σε όποια συζήτηση για την προοδευτική διακυβέρνηση, γιατί η προοδευτική διακυβέρνηση δεν είναι μία γενική διατύπωση, πρέπει να εκφράζεται πρακτικά».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...