14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πολάκης σε Πλεύρη στη Βουλή: «Άσε το μήνυμα Πλεύρη, που θα κουνήσετε και το δάκτυλο, έχω σώσει χιλιάδες ζωές»

Ημερομηνία:

Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή, κατά την ομιλία του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη για το νέο μέτρο της Κυβέρνησης με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των 60 και άνω και το πρόστιμο των 100 ευρώ σε όσους δεν κάνουν το εμβόλιο.

Ο Παύλος Πολάκης είχε αντιπαράθεση με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, απαντώντας μάλιστα πως ο ίδιος έχει σώσει χιλιάδες ζωές και υπηρετεί την επιστήμη χρόνια.

Αρχικά ο Παύλος Πολάκης ανέφερε: ««Με κατηγορούσατε για ψεκασμένο, επειδή μιλούσα για τις θεραπείες των μονοκλωνικών αντισωμάτων, και βγήκατε φωτογραφία με την κυρία υφυπουργό που έχετε δίπλα σας. Αλλά τι έχετε κάνει; στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, σε όλη την Κρήτη υπάρχουν 30 δόσεις μονοκλωνικών. Πού θα τις βγάλουμε; στη λοταρία; ποιος να πρωτοπρολάβει;» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξακολουθεί να έχει 6.500 υγειονομικούς εκτός του συστήματος, με μια απερίγραπτη εμμονή, την ίδια ώρα που οι εφημερεύοντες καταρρέουν, αντί να τους υποβάλλουν σε 3 και 4 rapid τεστ. «Αν εμείς επί των ημερών μας είχαμε 1.869 νεκρούς, πώς θα μας είχατε γδάρει στην πλατεία Συντάγματος; Σαν τον Δασκαλογιάννη που τον έγδαραν οι Τούρκοι το 1770», είπε ο κ. Πολάκης που τόνισε πως η κυβέρνηση δεν ντρέπεται να λέει ότι έχει ελέγξει την πανδημία, την ώρα που εγκρίνει 4,6 εκατομμύρια ευρώ για νέα διαφημιστική εκστρατεία.».

Συνέχισε λέγοντας: «Είστε τόσο ψιλικατζήδεςγερολαδάδες, που τον Ιανουάριο το πρόστιμο θα είναι 50 ευρώ» και συνέχισε: «Έχουμε κάνει έναν σκασμό προτάσεις. Από την αραίωση στα σχολεία, τα ΜΜΕ κ.α.».

Ο Παύλος Πολάκης ανέφερε ότι από το διάστημα 10 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου πέθαναν 1.118 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 347 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης λέγοντας ότι «δεν είναι σωστό το μήνυμα που εκπέμπεται με αυτή την τοποθέτηση» και εκεί ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξανέστη λέγοντας: «Άσε το μήνυμα Πλεύρη. Δεν θα μας μιλήσετε εσείς για επιστήμη. Έχω σώσει χιλιάδες ανθρώπους εγώ στην ζωή μου. Που θα μιλήσετε εσείς για επιστήμη. Την υπηρετώ τόσα χρόνια, δεν θα μας κουνήσετε το δάκτυλο».

Απαντώντας στον Βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπλούχο, ο Παύλος Πολάκης είπε: ««Θα απαντήσω στον συνάδελφο που μίλησε για ιδεολογική εμμηνόπαυση. Θα περιγράψω την ιδεολογική δυσπαρευνία η οποία σας κατατρέχει το τελευταίο διάστημα», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και προσέθεσε πως η κυβέρνηση, με την τροπολογία του “κατοστάρικου”, έπιασε πάτο και είναι σημείο στροφής της πτώσης της. «Είναι ομολογία αποτυχίας, αυτό που φέρατε σήμερα. Αυτή τη στιγμή, στη λίστα του ΕΚΑΒ για τις ΜΕΘ, βρίσκονται διασωληνωμένοι και ψάχνουν για κρεβάτι 156 ασθενείς, εκ των οποίων οι 114 πάσχουν από κορονοϊό. Αν αυτό δεν είναι ομολογία αποτυχίας, μετά από 1,5 χρόνο πανδημίας, τι είναι;» είπε ο Παύλος Πολάκης και προσέθεσε: «με τα χθεσινά στοιχεία, έχουμε 1.696 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, κατατάσσοντας μας στην ψηλότερη θέση των ανεπτυγμένων χωρών της ΕΕ. Αν αυτό δεν είναι ομολογία αποτυχίας, τι είναι;».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ