24.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Πολάκης: Τα εμβόλια δεν πιάνουν πλήρως τις μεταλλάξεις- Οικονόμου: Στηρίζει τους αντιεμβολιαστές

Ημερομηνία:

Την αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, με αναφορά στα εμβόλια για τον κορωνοϊό.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας έγραψε μεταξύ άλλων ότι τα εμβόλια «δεν πιάνουν πλήρως τις μεταλλάξεις» και ότι η πανδημία «αφορά εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους».

Μέσω των social media, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατηγόρησε τον Παύλο Πολάκη ότι στηρίζει τους αντιεμβολιαστές και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να τον αποδοκιμάσει δημόσια.

Η ανάρτηση Πολάκη 

Ο Παύλος Πολάκης στην ανάρτησή του αναφέρθηκε στους 91 νεκρούς μέσα σε 24 ώρες, που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο ΕΟΔΥ.

«91 νεκροί σήμερα! 17.168 συνολικά. Τα μονοκλωνικά ακόμη να τα δώσουν, οι ΜΕΘ τελείωσαν ήδη! Τριακόσια διαγγέλματα να κάνεις Μητσοτάκη επιμένοντας στις ίδιες μπούρδες της ατομικής ευθύνης και “του μοναδικού όπλου του εμβολίου”, αυτή θα είναι η εξέλιξη… Εκατόμβη», έγραψε στα social media.

«Η πανδημία αφορά και εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Τις μεταλλάξεις δεν τις πιάνουν πλήρως τα εμβόλια, όπως σας λέγαμε εδώ και ένα χρόνο και φαίνεται στους νοσηλευόμενους στις κλινικές covid, στις ΜΕΘ και στους θανάτους!», ανέφερε ακόμη μεταξύ άλλων.

Η απάντηση Οικονόμου 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον Παύλο Πολάκη ότι αμφισβητεί τους επιστήμονες και επιμένει να στηρίζει τους αντιεμβολιαστές.

Ο κ. Οικονόμου συμπλήρωσε ακόμη ότι στον κ. Τσίπρα «απομένει μια επιλογή», να αποδοκιμάσει δημόσια τον κ. Πολάκη.

«Την ώρα που σχεδόν 9 στους 10 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, ο κ. Πολάκης αμφισβητεί τους επιστήμονες και επιμένει να στηρίζει τους αντιεμβολιαστές», έγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Στον κ. Τσίπρα απομένει μια επιλογή: να τον αποδοκιμάσει δημόσια. Αν δεν το πράξει, θα επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά ότι ο κ. Πολάκης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Με σύμβουλο και συνεργάτη τον κ. Πολάκη, στον οποίο είχε εμπιστευθεί τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στην κυβέρνησή του, γίνεται αντιληπτό πως θα διαχειριζόταν την πανδημία», συμπλήρωσε με διαδοχικές αναρτήσεις.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ