25.8 C
Chania
Thursday, September 12, 2024

Πολάκης: H αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Κασσελάκη, «χρειάζονται άμεσα αλλαγές» – Το ηχητικό της τοποθέτησης του βουλευτή Χανίων

Ημερομηνία:

«Πυρά» τόσο από τον Παύλο Πολάκη, όσο και από την ομάδα των «87» δέχθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Πολάκης έθεσε ανοικτά θέμα ηγεσίας, καθώς όπως είπε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης «δεν μπορεί να δώσει πολιτική λύση. Πρέπει να υπάρξει αλλαγή και θα συμβάλλω και εγώ σε αυτό».

Μάλιστα, σε ηχητικό ντοκουμέντο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λέει πως χρειάζονται μεγάλες αλλαγές και σύντομα, ενώ χαρακτηριστικά επισημαίνει πως «σε ό,τι με αφορά θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ γι’ αυτό».

Στην εισήγησή του βουλευτής Χανίων είπε πως «με την κατάσταση αυτή τη στιγμή στο κόμμα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε σοβαρή διεκδίκηση μεγάλης κυβερνητικής αλλαγής. Παράγουμε πολλή περισσότερη παραπολιτική ύλη από πολιτική γραμμή».

Ραγδαίες οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Προς οριστική ρήξη με απρόβλεπτες συνέπειες ακόμα και για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, βαδίζουν τα πράγματα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την αναμενόμενη κατά πολλούς, κίνηση του Παύλου Πολάκη να θέσει ηγεσίας αμφισβητώντας ευθέως τον Στέφανο Κασσελάκης και ανοίγοντας τον Ασκό του Αιόλου στην Κουμουνδούρου.

Η ρήξη ξεκίνησε κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή και έχει ως ημερήσια διάταξη τα κομματικά ΜΜΕ. Στην πρόκληση Πολάκη, ο Στέφανος Κασσελάκης προτίμησε σε αυτή τη φάση τουλάχιστον να μην απαντήσει με τον ίδιο τρόπο, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν θα σηκώσω το γάντι», «όποιος θέλει ας κάνει πρόταση μομφής στην ΚΕ».

Προς το κλείσιμο της συνεδρίασης ο Στέφανος Κασσελάκης, επανερχόμενος, φέρεται να είπε πως δεν σκοπεύει να ταλαιπωρήσει το κόμμα και πως δεν θα τα βροντήξει ποτέ.

Φράση που μπορεί να ερμηνευθεί ως μήνυμα πως δεν θα πάει σε νέες εσωκομματικές κάλπες, και με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να κλείσει το θέμα που άνοιξε ο βουλευτής Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παύλος Πολάκης έθεσε ευθέως θέμα αδυναμίας του Στέφανου Κασσελάκη να ανταποκριθεί στην ανάγκη της πολιτικής αλλαγής που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ. Περιέγραψε το πλαίσιο και διαμήνυσε ουσιαστικά ότι θα διεκδικήσει και ο ίδιος την ηγεσίας, χωρίς να το πει ανοιχτά.

“Με την κατάσταση που έχουμε αυτή τη στιγμή στο κόμμα μας δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε σοβαρή διεκδίκηση μεγάλης κυβερνητικής αλλαγής” σημείωσε αρχικά.

“Δυστυχώς παράγουμε πολύ περισσότερη παραπολιτική ύλη από πολιτική γραμμή” επισήμανε και συνέχισε λέγοντας ότι “πρέπει να περάσουμε από την ηθικολογία της συμπεριφοράς και τη θεωρητικολογία της απογειωμένης ιδεολογικοποίησης επί παντού επιστητού και οποιουδήποτε δικαιώματος, σε μία σαφή, ξεκάθαρη και συγκεκριμένη πολιτική γραμμή για να ρίξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Με ένα πρόγραμμα λαϊκά κατανοητό, κοινωνικά αναγκαίο, σε σύγκρουση με τη διαπλοκή, που να φέρνει ελπίδα στη νέα γενιά”.

Και κατέληξε τονίζοντας ότι “δυστυχώς η σημερινής ηγεσίας κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το εξασφαλίσει

Γι’ αυτό χρειάζονται μεγάλες αλλαγές και σύντομα. Και θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ γι’ αυτό”.

Εξεύρεση πόρων και εθελουσία για Αυγή και Κόκκινο

Σε ό,τι αφορά στα ΜΜΕ του κόμματος, Αυγή και Στο Κόκκινο, σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε να γίνει προσπάθεια να εξευρεθούν πόροι, ακόμη και με δανεισμό και να καταρτιστεί γενναίο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιστημονικό στρογγυλό τραπέζι συζήτησης στα Χανιά – «Κλιματική κρίση: Τα χρόνια της αφόρητης ζέστης»

Η Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και o Δήμος Χανιων, στο πλαίσιο της έκθεσης «Αντωνία Παπατζανάκη: «Breathlines» («Μονοπάτια...

Το 8ο Chaniartoon πάει στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Κήπος» στα Χανιά

Για 8η συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Comic και...

«Βράζει η Κρήτη» για τα …βοσκοτόπια της οργής: απόγνωση, φόβος και αντίποινα

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη e.kareklaki@cretalive.gr Κίσσαμος, Αμάρι, Μυλοπόταμος, κάμπος Μεσσαράς, Μαλεβίζι, επαρχία...

Βρήκαν 35 κιλά χασίσι σε πολεμικό καταφύγιο στα Καλουδιανά

Μεγάλη ποσότητα χασίς, βάρους 35,5 κιλών, βρήκαν χθες, Πέμπτη,...