21.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Πολεμικό Μουσείο Χανίων και ΣΕΣ

Ημερομηνία:

Με νέα ερώτηση με θέμα «Πολεμικό Μουσείο Χανίων και ΣΕΣ» προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Νικόλαο Δένδια, επανέρχεται ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Βιριδάκης.

Στην ερώτησή του, ο κ. Βιρβιδάκης αναφέρει:

«Στις 15/1/2014 κατέθεσα αναφορά προς τους τότε Υπουργούς Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο έγγραφο του τ. Αντιδημάρχου Σφακίων κ. Μανούσου Χιωτάκη με θέμα: «Πολεμικό Μουσείο Χανίων». Η αναφορά καταχωρήθηκε με αριθμ. 2311/21-1-2014 και έλαβα απαντήσεις από τον τότε Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα και τον τότε Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριος Αβραμόπουλος δεν έχει απαντήσει μέχρι σήμερα.

Με βάση τις παραπάνω απαντήσεις στις 24/2/2014 κατέθεσα ερώτηση και Α.Κ.Ε. στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο με θέμα «Πολεμικό Μουσείο Χανίων» στην οποία αναφέρω μεταξύ άλλων:

«…Από την απάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου τις Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου κ. Γρηγόρη Δούνη την οποία μου διαβίβασε ο Υπουργός Οικονομικών συνάγεται ότι η παραχώρηση του κτιρίου που στεγάζει το Παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου Χανίων, από την ΚΕΔ στο Πολεμικό Μουσείο, προβλέπει συγκεκριμένους όρους και υπεύθυνος για την συντήρηση και προστασία του ακινήτου είναι ο Παραχωρησιολήπτης.

Ενώ από την απάντηση του Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ κ. Γιώργου Γιαννούση την οποία μου διαβίβασε ο τότε Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστής Χατζηδάκης συνάγεται ότι για να εξετασθεί η χρηματοδότηση του έργου, θα πρέπει να πληρούνται οι κανόνες επιλεξιμότητας και ερωτούσα:

  1. Εάν έχει υπάρξει προετοιμασία με μελέτη και ότι επιπλέον απαιτείται για την ενδεχόμενη ένταξη του έργου αποκατάστασης του κτιρίου που στεγάζει το Πολεμικό Μουσείο Χανίων σε Ευρωπαϊκό ή Εθνικό Πρόγραμμα Χρηματοδότησης;
  2. Εάν όχι τι σκοπεύει να πράξει το Υπουργείο για την αποκατάσταση του κτιρίου και την απρόσκοπτη λειτουργία του Πολεμικού Μουσείου Χανίων;…”

Σύμφωνα με δήλωση στις 23/5/2014 του τότε Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το νέο ΕΣΠΑ(ΣΕΣ).»

Μετά τα παραπάνω, ο κ. Βιρβιδάκης ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:

« 1. Σύμφωνα και με το εγκεκριμένο ΣΕΣ είναι επιλέξιμο και μπορεί να χρηματοδοτηθεί το έργο της αποκατάστασης του Πολεμικού Μουσείου Χανίων και εάν ναι υπό ποιες προϋποθέσεις;

2. Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας η πρόταση για ένταξη στο ΣΕΣ του έργου της αποκατάστασης του Πολεμικού Μουσείου Χανίων και εάν ναι σε τι ενέργειες έχει προβεί ή προτίθεται να προβεί ώστε να πληρούνται οι κανόνες επιλεξιμότητας του έργου;»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...

Αποτροπιασμός: Τρεις οι ανήλικοι της σεξουαλικής κακοποίησης από τον νονό και δάσκαλο μουσικής στο Ηράκλειο!

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου,...

Ευχαριστήρια επιστολή στο προσωπικό των επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Χανίων

Κύριε δ/ντά, Θέλω με την παρούσα, μέσω της έγκριτης εφημερίδας...