19.8 C
Chania
Wednesday, October 9, 2024

Πολιτική σύγκλιση προς όφελος της πατρίδας

Ημερομηνία:

Γράφει ο Λευτέρης Αυγενάκης

Το πολιτικό σύστημα βρίσκεται ίσως στην σημαντικότερη στιγμή του τα τελευταία χρόνια. Κι αυτό διότι τους αμέσως επόμενους μήνες το σημερινό πολιτικό προσωπικό θα πρέπει να αποδείξει την ωριμότητά του και την αίσθηση ευθύνης που αρμόζει στην εποχή και στην χώρα πρωτίστως, κάνοντας υπερβάσεις.
Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, του κορυφαίου πολιτειακού θεσμού της χώρας, θα ήταν ενδεχομένως ιδεατό να γίνει ομόφωνα συμβολίζοντας έτσι την αρχή του τέλους των μνημονίων και σηματοδοτώντας μια νέα αρχή για την Ελλάδα.  Σίγουρα όμως, η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι αντικείμενο πολιτικών παιχνιδιών  και συναλλαγών.

Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει το παιχνίδι του κ. Παπανδρέου όπου το 2009 οδήγησε την χώρα σε εκλογές διαφωνώντας σε οποιοδήποτε πρόσωπο για την θέση του ΠτΔ.  Τα παιχνίδια της αντιπολίτευσης θα έχουν σοβαρές συνέπειες. Η χώρα δεν πρέπει να εκβιάζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ διατρέχοντας σοβαρό κίνδυνο να βυθιστεί σε πολιτική παράλυση και ακυβερνησία.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επανακαθορίσει την στάση του προς μια πιο υπεύθυνη στάση. Η ανατροπή που εναγωνίως ζητά δεν έρχεται και αυτό διότι η κοινωνία αρνείται να δείξει εμπιστοσύνη σε όσους δεν την εμπνέουν.

Αντίθετα, στην παρούσα φάση η Κυβέρνηση πρέπει να έχει ξεκάθαρο χρονικό ορίζοντα. Το πολύ σημαντικό κυβερνητικό έργο δεν έχει ολοκληρωθεί και έχουν ακόμη πολλά να γίνουν μέχρι η αλλαγή των δεδομένων να γίνει απτή για τον καθένα. Τα σημάδια εξόδου από την κρίση είναι εμφανή και αυτό πιστώνεται στην σημερινή κυβέρνηση. Ωστόσο, πρέπει δια παντός να αποφευχθούν στο μέλλον αστοχίες τύπου ΕΝΦΙΑ. Η κοινωνία στενάζει από την υπερβολική φορολογία και όταν σχεδιάζεται και εφαρμόζεται επιπόλαια και με προχειρότητα ένας φόρος, δικαίως εξοργίζεται.

Έχουμε την ευκαιρία ως πολιτικό σύστημα να αποδείξουμε σήμερα, σε ένα κορυφαίο ζήτημα όπως αυτό της εκλογής του ΠτΔ, ότι η κρίση μας δίδαξε μια θεμελιώδη πολιτική ηθική. Την ανάγκη πολιτικής σύγκλισης, ως υπεύθυνης στάσης προς όφελος της πατρίδας. Είναι στο χέρι μας.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ