26.8 C
Chania
Wednesday, July 3, 2024

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΥΛΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ: Εκδήλωση τιμής και ευγνωμοσύνης προς την κα. Μαρία Παπαοικονόμου

Ημερομηνία:

Γηροκομείο Δήμου Χανίων
18 Δεκεμβρίου 2013

Αγαπητή μας κα ΜΑΡΙΑ

Εκ μέρους των μελών του Συλλόγου μας αλλά και εκ μέρους των κατοίκων της Κοινότητας του Στύλου θέλουμε να σας εκφράσουμε σήμερα την βαθιά ευγνωμοσύνη μας για τις σημαντικές δωρεές κτιριακών εγκαταστάσεων που έχετε κάνει προς τον Σύλλογο μας και προς την Κοινότητα μαζί με την αδελφή σας ΑΓΑΠΗ ΓΟΓΟΝΗ – ΠΑΠΑΠΟΙΚΟΝΟΜΟΥ.
Με αυτές τις δωρεές δείξατε την μεγάλη σας αγάπη προς τον συνάνθρωπο και προς το κοινωνικό σύνολο.
Ότι αποκτήσατε με τους κόπους μιας ζωής θελήσατε να το προσφέρετε για κοινωφελείς σκοπούς τιμώντας και τους αγαπημένους σας γονείς Νικόλαο Παπαοικονόμου και Ελένη Χουρδάκη – Παπαοικονόμου.
Ο πατέρας σας ήταν γόνος μεγάλης Ηπειρώτικης οικογένειας, γιος ιερέα, με πίστη στα ιδανικά της Ελευθερίας αφού ο ίδιος πρωτοστάτησε στον αγώνα εναντίον των Τούρκων.
Το έτος 1900 ήλθε στα Χανιά και παντρεύτηκε την Ελένη Χουρδάκη από τον Άη Γιάννη Σφακίων όπου δημιούργησαν οικογένεια και περιουσία.
Η μεγάλη αίθουσα με τους βοηθητικούς χώρους που δωρίσατε στον πολιτιστικό Σύλλογο στον Στύλο Δήμου Αποκορώνου, έχει διαμορφωθεί από το έτος 1999 σε στέγη πολιτισμού και φιλοξενεί ποικίλες δραστηριότητες προς όφελος των κατοίκων και κυρίως των παιδιών και νέων που έτσι έχουν χώρους να ψυχαγωγούνται, να εκπαιδεύονται και να δημιουργούν.
Σημαντικές επίσης είναι και  οι δωρεές κτιρίων που στεγάζονται η Κοινοτική βιβλιοθήκη του Στύλου, η αίθουσα που στεγάζονται τα γραφεία του αθλητικού Συλλόγου «ΣΑΜΨΩΝ» και μια σειρά ακόμα με κτίρια, που όπως έχετε ανακοινώσει δωρίζονται στο Πολεμικό Μουσείο Χανίων, στο Γηροκομείο Χανίων, στο Ίδρυμα «Αγία Σοφία Αποκορώνου», στην Κοινότητα Στύλου.
Η αξιοποίηση των δωρηθέντων ακινήτων των δύο αδελφών ΜΑΡΙΑΣ και ΑΓΑΠΗΣ θα είναι αιώνια συμβολή και παρακαταθήκη στην ανάδειξη του πολιτισμού και στην ενδυνάμωση κάθε λογής πνευματικών δραστηριοτήτων.
Σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης για τις δωρεές σας ο Σύλλογος μας σας απονέμει τιμητική πλακέτα.
Σας ευχαριστούμε θερμά για όσα μας προσφέρατε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου
Η Πρόεδρος: Ιωάννα Μπαντή – Νεραντζάκη
Η Γεν. Γραμματέας:
Μαριά Νεραντζάκη – Κουράκη
Ο Αντιπρόεδρος:
Νικηφόρος Ζουλάκης
Η Ταμίας: Αργυρούλα Τζιανάκη
– Γελασάκη
Τα μέλη: πατήρ Ευάγγελος Μπακαρόζος, Ιωάννης Γαβριλάκης, Εμμανουήλ Κουράκης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ