17.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

“Πολιτιστικό ρατσισμό” βλέπει ο Κοτζιάς εκ μέρους της Ευρώπης: “Επέλεξαν να συντριβεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Θα φέρουν δεξιό εξτρεμισμό και χάος”

Ημερομηνία:

«Είναι αναγκαιότητα να βρεθεί άλλος τρόπος συμπεριφοράς για την Ελλάδα. Είναι επίσης γεωστρατηγική αναγκαιότητα. Αντ’ αυτού προτιμήθηκε να συντριβεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τις πρώτες ημέρες. Το ότι έχει επιλεγεί αυτό να γίνει σιγά σιγά τι θα φέρει; Δεξιό εξτρεμισμό και χάος»

Στη στρατηγική θέση της Ελλάδας αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς πριν από το άτυπο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών στη Ρίγα της Λετονίας. «Θα υπάρξουν εκατομμύρια μετανάστες και χιλιάδες τζιχαντιστές που θα έρθουν στην Ευρώπη αν καταρρεύσει οικονομικά η Ελλάδα», φέρεται να υποστήριξε μεταξύ άλλων ο υπουργός, χαρακτηρίζοντας ως «πολιτιστικό ρατσισμό» αυτό που κάνει η Ευρώπη στη χώρα μας.

«Είναι αναγκαιότητα να βρεθεί άλλος τρόπος συμπεριφοράς για την Ελλάδα. Είναι επίσης γεωστρατηγική αναγκαιότητα. Αντ’ αυτού προτιμήθηκε να συντριβεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τις πρώτες ημέρες. Το ότι έχει επιλεγεί αυτό να γίνει σιγά σιγά τι θα φέρει; Δεξιό εξτρεμισμό και χάος» πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Focus.

Ο κ. Κοτζιάς φέρεται επίσης να υπογράμμισε πως «τα Δυτικά Βαλκάνια είναι αποσταθεροποιημένα. Ουκρανία, Συρία, Ιράκ και Βόρεια Αφρική δημιουργούν ένα δρεπάνι».

Σημειώνεται πως πηγές προσκείμενες στον υπουργό τονίζουν ότι η κεντρική προσέγγιση του κ. Κοτζιά είναι πως η Ελλάδα μπορεί να παίξει έναν ιδιαίτερο ιστορικό, πολιτιστικό και πολιτικό ρόλο, αφενός συμμετέχοντας στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι και αφετέρου λειτουργώντας σαν γέφυρα με τρίτες χώρες και προσφέροντας διαμεσολάβηση.

Η παραπάνω προσέγγιση κωδικοποιείται σε τρία σημεία:

  • Οτι η Ελλάδα, ευρισκόμενη σε ένα τρίγωνο με αποσταθεροποιημένες κορυφές, αποτελεί έναν πόλο σχετικής σταθερότητας.
  • Οτι η νοητή γραμμή που ενώνει Ρωσία, Ουκρανία, Δ. Βαλκάνια, Ελλάδα, Μ. Ανατολή και Β. Αφρική σχηματίζει ένα ανάστροφο δρεπάνι, το οποίο επ’ ουδενί δεν πρέπει να τεθεί σε κίνηση, διότι τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά.
  • Οτι η γεωστρατηγική σημασία της χώρας αρχίζει να γίνεται αντιληπτή και από την Ε.Ε.

 Εφημερίδα των Συντακτών

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ...

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...