17.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Πολλά ερωτηματικά για την παρέμβαση της Αντιπεριφέρειας Χανίων που έβγαλε “λάδι” τον οίκο ευγηρίας εγείρει η καταγγέλουσα δικηγόρος

Ημερομηνία:

Πολλά ερωτήματα δημιουργούνται σχετικά με χθεσινές δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων σύμφωνα με τις οποίες για την συγκεκριμένο μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων “δεν έχει καταγραφεί κάτι σοβαρό» στους ελέγχους που γίνονται από τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας ενώ δεν έχει σταλεί «καμία καταγγελία επώνυμη και ανώνυμη για τη λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας».

Σύμφωνα με τη δικηγόρο Μαρία Παπαδάκη, κόρη περιθαλπόμενου στη δομή ηλικιωμένων, όσα δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής είναι ψέμματα αφού όχι μόνο υπήρχαν καταγγελίες αλλά είχε διαταχθεί το 2015 απο τον τότε Νομάρχη κ. Αρχοντάκη να σφραγιστεί η Μονάδα.

Μάλιστα, όπως σημειώνει, ακόμη και στον τελευταίο έλεγχο διαπιστώθηκαν σημαντικές παραβάσεις.

Όπως σημειώνει μάλιστα, υπάρχουν πολλά ακόμα που θα ειπωθούν σημειώνοντας μάλιστα ότι υπάρχουν και έγγραφα.

Ανέφερε επίσης καταλήγοντας ότι:

“Επειδή ο ρόλος τους είναι θεσμικός (σ.σ. της Αντιπεριφέρειας Χανίων), πρέπει να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους, τους τυχόν παθοντες να καταφύγουν στις αρχές, να πουν την αλήθεια τους, και όχι να δίνουμε συγχωροχάρτια.

Αυτό που θα περίμενα θα ήταν μια Περιφέρεια που θα έβγαινε να πει, αν έχετε κάτι να πείτε πηγαίνετε να το πείτε, όχι να δώσει επίσημες διαβεβαιώσεις οτι όλα λειτουργούνε νομιμα όταν μάλιστα υπάρχουν έγγραφα που αποδεικνύουν το ακριβως αντίθετο”

Διαβάστε τις αναλυτικές δηλώσεις της οι οποίες έγιναν στα πλαίσια του δελτίου ειδήσεων του MEGA με τον Νικο Ευαγγελάτο:

“Ο λόγος που αποφάσισα να μιλήσω είναι η τεράστια έκπληξη που μου προκάλεσαν χθες οι δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων. Θεωρώ ότι μετα από αυτές τις δηλώσεις που θα μπορούσαν να θεωρηθούν μια μορφή παρέμβασης της εκτελεστικής εξουσίας στο έργο της δικαστικής, και που σίγουρα αποθαρρύνει τους συγγενείς, τους παθόντες από το να καταφύγουν στις Αρχές για να που αυτό που έζησαν – αν έζησαν και ότι εζησαν – θεωρώ ότι είμαι υποχρεωμένη να δώσω κάποιες απαντήσεις.

Αναφέρομαι στην ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία στην εν λογω μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων ουδέν μεμπτόν προέκυψε όπως επίσης ότι και από την έναρξη λειτουργίας της μονάδας το 2009 ουδέν εχει καταγγελθεί στις αρχές και ουδέν έχει υποπέσει στην αντίληψή τους. Εδώ θα ήθελα να κάνω δύο – τρεις επισημάνσεις.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι με βάση το ισχύον καθεστώς η Περιφέρεια έχει την εποπτεία των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων. Στο αντικείμενο αυτής της εποπτείας περιλαμβάνεται ο έλεγχος το αν υπάρχει επαρκή προσωπικό και επαρκώς εκπαιδευμένο, αν τηρούνται οι κανόνες πυρασφάλειας. Ενδεικτικά τα αναφέρω αυτά. Γνωρίζω λοιπόν ότι κατά τον τελευταίο έλεγχο που έγινε στη Μονάδα στον οποίο αναφέρθηκε η Αντιπεριφέρεια λέγοντας ότι ουδέν μεμπτό προέκυψε, γνωρίζω λοιπόν από περιθαλπώμενο της Μονάδας, ότι βρέθηκε 1 μόνο υπάλληλος να έχει αναλάβει την εποπτεία 60 περίπου ηλικιωμένων σε δύο ορόφους. Και ρωτάω, αυτο η Αντιπεριφέρεια Χανίων το θεωρεί νόμιμο; Γνωρίζω επίσης ότι υπήρχαν κλειδωμένες πόρτες από το ισόγειο στο υπόγειο όπου περιθάλπτονται κάποιους από τους ηλικιωμένους. Αυτό, προφανώς, προσβάλλει τους κανόνες πυρασφάλειας, που είναι ένα από τα αντικείμενα εποπτείας της Περιφέρειας. Το βρήκε και αυτό νόμιμο;

Επίσης θέλω να ρωτήσω: Η διαχειρίστρια της μονάδας βγήκε σήμερα το πρωί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κατηγόρησε τους 2 πρώην υπαλλήλους που έχουν δώσει συνεντεύξεις για τις συνθήκες φροντίδας των ηλικιωμένων ως ανειδίκευτους. Και είπε ότι ενδεχομένως μετανιώνει που τους είχε προσλάβει γιατί ήταν ανειδίκευτοι. Δεν είναι στο αντικείμενο εποπτείας της Περιφέρειας αν αυτοί που ασκούν καθήκοντα νοσηλευτή είναι ειδικευμένοι ή όχι;

Και επίσης, σχετικά με το παρελθόν, επειδη δόθηκε δήλωση ότι ουδέποτε από την έναρξη της λειτουργίας της Μονάδας από το 2009 έως και σήμερα έχει  περιέλθει κάποια καταγγελία ή έχει υποπέσει στην αντίληψή τους κάτι μεμπτό, θέλω να ρωτήσω:

Το 2015 καταδικάστηκε η διαχείριση ποινικά για μη συμμόρφωση σε απόφαση του Νομάρχη που διέτασσε την σφράγιση της Μονάδας. Καταδικάστηκαν διότι δεν υπήρχε άδεια! Αυτή η δικογραφία είχε στηριχθει σε μία καταγγελία ιδιώτη του 2010 προς ανώτατη Αρχή στην οποία δεν καταγγέλει την έλλειψη άδειας, ούτε την παράβαση των πολεοδομικών διατάξεων, καταγγέλει την κακομεταχείριση. Και αυτό είναι κομμάτι της δικογραφίας! Και με αυτο το έναυσμα επιλήφθηκε η Νομαρχία και διέταξε την σφράγιση!

"google ad"

Αυτά, δεν έχουν υποπέσει στην αντίληψη της Αντιπεριφέρειας Χανίων;

Αυτα μου επιτρέπεται να πω στο παρόν στάδιο της έρευνας. Έχω να πω όμως πάρα πολλά ακόμα. Και υπάρχουν έγγραφα…

Επειδή ο ρόλος τους είναι θεσμικός (σ.σ. της Αντιπεριφέρειας Χανίων), πρέπει να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους, τους τυχόν παθοντες να καταφύγουν στις αρχές, να πουν την αλήθεια τους, και όχι να δίνουμε συγχωροχάρτια.

Αυτό που θα περίμενα θα ήταν μια Περιφέρεια που θα έβγαινε να πει, αν έχετε κάτι να πείτε πηγαίνετε να το πείτε, όχι να δώσει επίσημες διαβεβαιώσεις οτι όλα λειτουργούνε νομιμα όταν μάλιστα υπάρχουν έγγραφα που αποδεικνύουν το ακριβως αντίθετο”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...