22.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Πολλές δεκάδες κατοικίες σε πλειστηριασμό στα Χανιά

Ημερομηνία:

Τα Χανιά μπορεί να είναι ένας πλούσιος τόπος αλλά πολλές φορές κάτω από τον πλούτο κρύβεται και πολύ φτώχια και δυστυχία.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί σε εξειδικευμένες πλατφόρμες, αυτή τη στιγμή υπό πλειστηριασμό βρίσκονται πολλές δεκάδες κατοικίες στα Χανιά, πάνω από 50.

Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για μικρά διαμερίσματα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό σε χαμηλές τιμές.

Χαρακτηριστικά είναι και τα εξής παραδείγματα:

  • Διαμέρισμα 95 τ.μ.,  Γεωργίου Σεϊμένη 24 & Καλογεράκη, Χανιά, Νομός Χανίων, 94.51 m², Ισόγειο, 2 Υ/Δ, τιμή εκκίνησης: 150.000 €
  • Διαμέρισμα 48 τ.μ., Χάου 1 & Σελίνου, Χανιά, Νομός Χανίων, 47.72 m², 2ος, 1 Υ/Δ, τιμή εκκίνησης: 105.000 €
  • Κτήριο κατοικιών 190 τ.μ. και θέση στάθμευσης – 50% εξ αδιαιρέτου,  Παρηγοριά, Χανιά, Νομός Χανίων, 190 m², 1ος, Πάρκινγκ, τιμή εκκίνησης: 75.000 €
  • Κτήριο κατοικιών 274 τ.μ., Λούλου 9, Χαλέπας, Χανιά, Νομός Χανίων, Τιμή εκκίνησης: 321.000 €
  • Διαμέρισμα 36 τ.μ. – 75% εξ αδιαιρέτου, Μουρνιδών 39, Χανιά, Νομός Χανίων, 36.34 m², 1ος, Τιμή εκκίνησης: 32.000 €
  • Μεζονέτα 102 τ.μ., Θέση Αλώνια, Ζούρβα, Χανιά, Νομός Χανίων, Τιμή εκκίνησης: 162.000 €

Σημειώνουμε ότι οι πλειστηριασμοί συμβαίνουν διαρκώς, και ξεκινούν ήδη από τον Μάρτιο, κάτι που αποτυπώνει ότι πλέον δεν υφίσταται κάποια απαγόρευση στους πλειστηριασμούς και τα funds προχωρούν κανονικά τις διαδικασίες.

Βεβαίως, πλειστηριασμούς δεν κάνουν μόνο τα funds αλλά και η …εφορία.

Χαρακτηριστικά είναι ότι σήμερα 8 Φεβρουάριου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) βγάζει στο «σφυρί» ακίνητα ( διαμερίσματα οικόπεδα αλλά και οικοδομές) που έχουν κατασχεθεί για χρέη προς την εφορία.

Πρόκειται για περιουσιακά στοιχεία οφειλών που δεν ρύθμισαν τα χρέη τους με την εφορία και ως εκ τούτου τους επιβλήθηκαν κατασχέσεις.

Mε το νέο σύστημα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί παρακολουθούν το προφίλ κάθε οφειλέτη σε πραγματικό χρόνο με άντληση όλων των στοιχείων εισοδήματος και περιουσίας από τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ, το Taxis, το Taxisnet, το ICISnet, το Elenxis, καθώς και από τρίτους (Κτηματολόγιο, πιστωτικά ιδρύματα, συμβολαιογράφους, Χρηματιστήριο, Εργάνη, ΓΕΜΗ κ.ά.).

Κάθε φορά που ένα χρέος γίνεται ληξιπρόθεσμο με αυτοματοποιημένο τρόπο παράγεται ηλεκτρονικό ενημερωτικό μήνυμα προς τον φορολογούμενο και εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση ρύθμισης της οφειλής τότε επίσης αυτοματοποιημένα ξεκινούν οι διαδικασίες κατάσχεσης από τις τράπεζες.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...