13.7 C
Chania
Monday, February 16, 2026

Πολλαπλές καταγγελίες για ζημιές από λακκούβες στα Χανιά – Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης καθοδηγεί τους πολίτες

Ημερομηνία:

Αρκετές καταγγελίες και παράπονα από αγανακτισμένους οδηγούς οχημάτων καταφθάνουν στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, σχετικά με φθορές στα ελαστικά των αυτοκινήτων τους λόγω πολλαπλών λακκούβων στο οδικό δίκτυο του Δήμου των Χανίων, ζητώντας ενημέρωση και προστασία.

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ενημερώνει τους θιγόμενους πολίτες, των οποίων τα οχήματα έχουν υποστεί υλικές ζημιές στα ελαστικά, να ακολουθήσουν συγκεκριμένα βήματα για να διεκδικήσουν αποζημίωση. Σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα, “όποιος ζημιώνει τον άλλο, οφείλει να τον αποζημιώσει”.

Οδηγίες προς τους πολίτες καταναλωτές

Τα βήματα που οφείλετε να ακολουθήσετε όταν το όχημα σας πάθει ζημιά είναι τέσσερα:

Πρώτο βήμα

Καλέστε αμέσως την τροχαία. Είναι απαραίτητη η επίσημη καταγραφή του συμβάντος και του σημείου της λακκούβας.

Βήμα δεύτερο

Φωτογραφίστε τη ζημιά. Βγάλτε φωτογραφίες της λακκούβας (σε σχέση με τον δρόμο) και της ζημιάς στο όχημα σας.

Βήμα τρίτο

Τιμολόγιο-αποδείξεις. Κρατήστε τις αποδείξεις από το συνεργείο ή το κατάστημα ελαστικών για την αποκατάσταση της βλάβης.

Βήμα τέταρτο

Υποβολή αίτησης με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας. Καταθέστε την αίτηση αποζημίωσης στο Κεντρικό Πρωτόκολλο του Δήμου Χανίων (Κυδωνίας 29). Στείλετε κοινοποίηση της αιτήσεώς σας στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης (Πλατ. 1866 σε.2) ή μέσω email στο epkxan@gmail.com.

Σημείωση: Η αίτησή σας να είναι υπογεγραμμένη, να φέρει το γνήσιο της υπογραφής σας, καθώς και κάθε στοιχείο επικοινωνίας μαζί σας (τηλέφωνο, email).

Για περισσότερη ενημέρωση, στήριξη και καθοδήγηση, επικοινωνείτε με το τηλέφωνο 2821092306 εργάσιμες ημέρες και ώρες λειτουργίας από τις 9 έως τις 12.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, Ιωάννα Μελακη.

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ