17.8 C
Chania
Thursday, May 9, 2024

Πολυβρώμισε το πράμα με τον όρο “Αριστερά”!

Ημερομηνία:

Tου Αντ. Χαρχαλάκη

Πραγματικά, δεν νομίζετε πως έτσι έχει… καταντήσει το πράγμα στη χώρα μας; Καιρός όμως να ξεκαθαρίσουμε για να λείψουν τυχόν συγχύσεις, σχετικά με αυτό τον όρο και τα πολλαπλά που εκφράζει! Κάποιοι πονηροί, όπως και κάποια έντυπα, αφήνουν να αιωρείται, επιμένοντας συνειδητά, να πίνουν νερό στο όνομα της “Ελληνικής” Σοσιαλδημοκρατίας!
Όπως οι προ επαναστατικοί Ρώσοι στο όνομα της “Ναρόντναγια Βόλια” που την πολέμησε αποφασιστική η μπολσεβίκικη ομάδα του Λένιν και των συντρόφων του. Προσωπικά γελώ βλέποντας τα περί “Αριστεράς” και γνωρίζω πόσον θνησιγενή είναι αυτά τα μορφώματα, ακόμη και αν πλανέψουν πολλούς που μπορεί να δώσουν κυβερνητική διαχείριση σ’ αυτά τα πολιτικά εξαμβλώματα! Και λέγοντας τη λέξη διαχείριση, ας πάμε στο δια ταύτα, δηλαδή προς χάριν τίνος – τινών θα λειτουργήσει αυτό το εξάμβλωμα. Σίγουρα υπέρ των Αστικών συμφερόντων και φυσικά υπέρ των πολιτικών τους σχημάτων1 Όποιοι αμφιβάλλουν, ας περιμένουν να διαψευστούν, μα στην Ελλάδα, μ’ αυτή τη δομική καπιταλιστική κρίση, αυτό δεν θ’ αργήσει να συμβεί.

Όμως να μιλήσω πιο ανοιχτά, έστω κι αν ακουστώ δυσάρεστα: Πέραν από το ΚΚΕ, όλη η “Αριστερά” μας παραπέμπει σε μια διαφήμιση οδοντόκρεμας που ισχυρίζονται οι διαφημιστές της πως είναι κλάσης ανώτερη! Και πως όλες οι άλλες είναι “απλώς οδοντόκρεμες”!!

Φυσικά αυτή η ψευδεπίγραφη ταμπέλα, έχει πολλούς στόχους: Να εξαπατήσει κάποιους απλοϊκούς, οι οποίοι διστάζουν  να περάσουν ανοιχτά στο ΚΚΕ, αρθρώνοντας κιόλας εκείνα τα “Ναι μεν άλλα…”.  Να κοροϊδέψει κάποιους άλλους πως…. τι το θέλετε το…. επικατάρατο ΚΚΕ, αφού υπάρχει η “Αριστερά με το ανθρώπινο πρόσωπο”;

Όμως υπάρχει ένα ερώτημα που δεν μπορεί να κρύψει πως αυτά που επαγγέλλεται το ΚΚΕ είναι στα μέτρα και τα ζητούμενα του λαού: Γιατί τόση.. πολυδιάσπαση των συνιστωσών που αυτό – αποκαλούνται Αριστερά; Ενώ σίγουρα, ότι δεν είναι  πολιτικά καθαρόαιμο, ρέπει και προς άλλους πολιτικούς χώρους! Παράδειγμα οι δυνάμεις της “Αριστεράς” σε χώρες της Ευρ. Ένωσης, που είναι ακραιφνείς διαχειριστές των Ευρωενωσιακών Αστικών συμφερόντων! Γαλλία και άλλες … Απ’ αυτό  τι συμπεραίνουμε; Πώς μια… Αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα, θα ασκήσει πολιτική απολύτως όμοια με χώρες όπως η Γαλλία και όχι μόνο! Τί τα θέλετε, δεν υπάρχουν μόνο τα … φο (πλαστά) εμπορεύματα, υπάρχουν και τα πλαστά πολιτικά προϊόντα! Και ξέρετε κάτι; Εκτιμώ περισσότερον τα καθαρώς Αστικά πολιτικά κόμματα, από τις … Αριστερές απομιμήσεις. Γιατί τα πρώτα δεν κοροϊδεύουν όπως τα “Αριστερά”…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ