22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πολυτεχνείο Κρήτης 2 ετοιμάζει το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Μία “ανάσα” πριν να αποκτήσει το  δικό του… Πολυτεχνείο βρίσκεται το  Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο  αφού οι σπουδές στα τμήματα Μηχανικών του θα  είναι πενταετείς!

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Παιδείας, κ. Κώστας Γαβρόγλου, υπέγραψε αποφάσεις για τον ορισμό της διάρκειας του πρώτου κύκλου σπουδών των οκτώ Τμημάτων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και των τριών Τμημάτων Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, σε δέκα ακαδημαϊκά εξάμηνα.

Όσο αφορά στην Κρήτη, ορίζονται σε δέκα ακαδημαϊκά εξάμηνα οι σπουδές στα εξής Τμήματα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου:

1) Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

2) Ηλεκτρονικών Μηχανικών

3) Μηχανολόγων Μηχανικών.

Με αφορμή την υπογραφή των αποφάσεων, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε: «Η αναβάθμιση των σπουδών των Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο αποτελούσε έναν στόχο εναρμονισμένο με την νέα αρχιτεκτονική των Πανεπιστήμιων μας, που αποτέλεσε μία εμβληματική πρωτοβουλία για τον επανασχεδιασμό του ακαδημαϊκού χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο στόχος επιτεύχθηκε και η ακαδημαϊκή κοινότητα –διδάσκοντες και φοιτητές– μπορούν πλέον να αναπτύξουν την επιστήμη τους, τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους μέσα σε ένα νέο και σύγχρονο ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής αποτέλεσε το πρώτο βήμα αυτής της μεταρρύθμισης, η οποία ολοκληρώθηκε με την ίδρυση του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Με την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης, οι συνθήκες που έχουν πλέον διαμορφωθεί έχουν ως προσανατολισμό ένα δυναμικό και πολλά υποσχόμενο μέλλον για το σύνολο της ανώτατης εκπαίδευσης. Αυτή είναι η απάντηση σε όσους οραματίζονται να γυρίσουν την ανώτατη εκπαίδευση στο παρελθόν».

patris.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ