13.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Πολύς κόσμος στην 5η Γιορτή διεκδίκησης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου

Ημερομηνία:

Την 5η Γιορτή Διεκδίκησης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον Άγιο Ιωάννη Χανίων, πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο, οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ζητούν να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις της πολιτείας και να δοθεί τελικά το στρατόπεδο στην τοπική κοινωνία ώστε να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου.

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε έξω από την πύλη του στρατοπέδου, όπου ο δρόμος αποτέλεσε  χώρο συγκέντρωσης, επικοινωνίας, θεάτρου, φαγητού, αλλά και μουσικής.

Στις 18:30 η ομάδα «Ποδηλάτρεις» πραγματοποίησαν  ποδηλατοπορία, με αφετηρία το Δημαρχείο Χανίων και κατάληξη στην είσοδο του στρατοπέδου.

Παράλληλα, στον δρόμο, έξω από την πύλη, από τις 6 το απόγευμα και μετά υπήρχαν δράσεις: Ζωγραφική και πηλός, θεατρικό παιχνίδι, δημιουργική απασχόληση παιδιών προσχολικής ηλικίας, χαριστικό παζάρι, φαγητό.

Μετά τις 20:00, το πρόγραμμα περιελάμβανε ζωντανή μουσική με τους «Χαλικούτηδες (Halikouti band)», «Εντέχνως Λαϊκοί» και Λεωνίδα Λαϊνάκη.

Στη γιορτή συμμετείχε και φέτος ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών Προσχολικής Ηλικίας, η Ομάδα Πρωτοβουλίας Αμπεριάς και πολλές άλλες συλλογικότητες.

Ο δρόμος θύμιζε ένα λαϊκό πανηγύρι και ήταν κατάμεστος κόσμου, σύμφωνα με εκτιμήσεις φέτος προσήλθαν στη γιορτή πολλοί περισσότεροι χανιώτες.

Φωτό Γεώργιος Austen

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναυάγιο στη Χρυσή: Δε φτάνουν οι θάλαμοι στα ψυγεία του νεκροτομείου για τους νεκρούς

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου θα μεταφερθούν...

Το ΠΑΣΟΚ «φρενάρει» τον Τσίπρα

Με την παρουσίαση του βιβλίου του στην Αθήνα και το θέατρο...