16.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Πολ Μέισον: Ο Τσίπρας πρέπει να μείνει στην εξουσία και να πολεμήσει

Ημερομηνία:

«Η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να μείνει στην εξουσία και να παλέψει για την προστασία των Ελλήνων πολιτών» επισημαίνει ο Βρετανός δημοσιογράφος Πολ Μέισον, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών και προσθέτει ότι «Η λύση που επιβλήθηκε από την Ε.Ε. είναι άδικη. Και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να το πει αυτό καθαρά και τίμια στα μέλη και στους ψηφοφόρους του».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφ.Συν., ο κ. Μέισον θυμήθηκε την κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, στη διάρκεια των γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ του, όπου εκεί ο Αλέξης Τσίπρας του είχε πει ότι «Έπρεπε να είχε γίνει αθέτηση του χρέους νωρίτερα. Πιστεύω επίσης ότι εκείνοι και εγώ κάναμε έναν κακό υπολογισμό σχετικά με το πόσο σκληρή θα ήταν η Γερμανία. Κανένας, ακόμα και ο Ρέντσι και ο Ομπάμα, δεν πίστευε ότι η Γερμανία ήταν προετοιμασμένη να καταστρέψει την ευρωζώνη προ0κειμένου να καταστρέψει μια αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα».

Ακόμη, ο Βρετανός δημοσιογράφος υποστήριξε ότι «Εκτός αυτού και όσον αφορά τη διακυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ “κατοικεί” τους ανώτερους ορόφους των υπουργείων, αλλά δεν “χτύπησε” επαρκώς την ολιγαρχική εξουσία μέσα στα υπουργεία. Και αυτό είναι κάτι που έπρεπε να κάνει. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι ότι είναι πολύ αργός».

Στη συνέχεια, ο Πολ Μέισον ερωτήθηκε σχετικά με το τι πρέπει να γίνει απο εδώ και πέρα, απαντώντας πως «Η λύση που επιβλήθηκε από την Ε.Ε. είναι άδικη. Και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να το πει αυτό καθαρά και τίμια στα μέλη και στους ψηφοφόρους του. Το βασικό ερώτημα είναι εάν αυτή η λύση θα έχει αποτέλεσμα. “Μπορούμε να επιβιώσουμε μ’ αυτήν; Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε προς όφελος των μαζών και εις βάρος των ολιγαρχών; Εάν ναι, τότε μένουμε στην εξουσία και την εφαρμόζουμε, ενώ ταυτόχρονα οικοδομούμε τις δυνάμεις που θα αντισταθούν στο μέλλον”. Εάν κρίνουμε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει, τότε δεν εγκαταλείπουμε την κυβέρνηση και λέμε “ας γίνουν εκλογές, παραδίνουμε την εξουσία”».

Τέλος, ο δημοσιογράφος του Guardian και του Channel 4 τοποθετήθηκε και στο τι θα ήθελαν οι Έλληνες ολιγάρχες, όπου υπογραμμίζει ότι οι ολιγάρχες δεν θα ήθελαν κυβέρνηση Ν.Δ. με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά κυβέρνηση τεχνοκρατών. Συγκεκριμένα, η απάντηση του Πολ Μέισον είναι: «Οι ολιγάρχες στην Ελλάδα δεν θέλουν τη Νέα Δημοκρατία στην εξουσία. Θέλουν μια τεχνοκρατική κυβέρνηση, με κάποια πρόσωπα-κλειδιά της παλιάς Αριστεράς. Το ξέρω αυτό, διότι μίλησα με αρκετούς ολιγάρχες. Δεν θέλουν τον Μητσοτάκη. Διότι η αγανάκτηση και η οργή μετά από έξι χρόνια λιτότητας είναι μεγάλη. Δεν νομίζω ότι η ελληνική Αριστερά πρέπει να δώσει στους ολιγάρχες την ευκαιρία για μια τέτοια τεχνοκρατική λύση.  Πρέπει να μείνει στην εξουσία και απλά να πολεμήσει».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...