20.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

ΠΟΠ τα αρνιά της Κρήτης; Μελέτη της Περιφέρεια Κρήτης

Ημερομηνία:

Η μελέτη για την κατοχύρωση  του «Αρνιού  Κρήτης», ως Προϊόν Προστατευόμενης  Ονομασίας Προέλευσης παρουσιάστηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε στη Περιφέρεια ο Αντιπεριφερειάρχης  Πρωτογενή τομέα Μανόλης Χνάρης παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος-Χωροταξίας-Ενέργειας Νίκου Καλογερή,  του Περιφερειακού Συμβούλου και μέλους του δ.σ. Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Σταύρου Τζεδάκη, εκπροσώπων φορέων, της εταιρείας Proactive ΑΕ που συνέβαλλε στην υλοποίηση της μελέτης και υπηρεσιακών στελεχών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Μανόλης Χνάρης ολοκληρώθηκε η διαδικασία σύνταξης του φακέλου και ακολουθεί η υποβολή του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν οι ανάλογες διαδικασίες για την κατοχύρωση ως ΠΟΠ για το «Κατσίκι Κρήτης».

Τα αποτελέσματα της Ομάδας Έργου για την κατοχύρωση  του «Αρνιού  Κρήτης» ως ΠΟΠ, που αποτελείται από εκπροσώπους των Κτηνοτροφικών Συλλόγων και από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού, υπηρεσιακά στελέχη των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης, εκπρόσωπο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου παραρτήματος Κρήτης και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, αναλύθηκαν παρουσία όλων των ενδιαφερομένων.

Ο σκοπός και παράλληλα η σπουδαιότητα, της καταχώρησης με την ένδειξη Π.Ο.Π. για το «Αρνί Κρήτης» είναι η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του, τα οποία απορρέουν τόσο από τη μοναδικότητα της Κρητικής υπαίθρου, όσο και από την τεχνογνωσία που έχει παραχθεί η ενασχόληση των Κρητικών με την κτηνοτροφία, που έχει τις ρίζες της στην Μινωική εποχή. Η γεωγραφική ζώνη όπου παράγεται το «Αρνί Κρήτης», οριοθετείται κατ’ αποκλειστικότητα στα διοικητικά όρια των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης. Η κατοχύρωση αυτή, όπως τονίστηκε στη συνάντηση-σύσκεψη, θα είναι επιπλέον «μία σφραγίδα», που θα προσδώσει αναγνωρισιμότητα και ταυτόχρονα υπεραξία στο μοναδικό αυτό προϊόν του νησιού.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Γιάννης Κουράκης για τον Φοίβο Ιωάννιδη

Αποχαιρετούμε με συγκίνηση τον Αντιστασιακό, ευπατρίδη της πολιτικής και...