20.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Πορτοσάλτε: Κάποιοι συνήθισαν την αλόγιστη χρήση ρεύματος και δεν πήραν μέτρα ατομικής προστασίας

Ημερομηνία:

Άρθρο σχετικά με την καλπάζουσα ακρίβεια που έχει πλήξει ανεπανόρθωτα την επικοινωνιακή εικόνα που με κόπο και… λίστες έχτιζε η Κυβέρνηση, γράφει ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Άρης Πορτοσάλτε.

Σε άρθρο του στο σάιτ του ΣΚΑΪ με τίτλο «Οι λογαριασμοί του ρεύματος δεν πρέπει να γίνουν ο ΕΝΦΙΑ του Μητσοτάκη» ο Πορτοσάλτε αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν ενημέρωσε έως τώρα αποτελεσματικά τους πολίτες και «βρίσκεται σε κατάσταση αμηχανίας, καθώς σφυροκοπείται από την κοινωνία. Οι λογαριασμοί του ρεύματος φέρνουν εκνευρισμό, ένταση, απογοήτευση κ προφανώς θυμό στους πολίτες. Είτε έχουν δίκιο, είτε άδικο».

Σε άλλο σημείο του άρθρου ο Άρης Πορτοσάλτε γράφει ότι η επιδότηση των λογαριασμών φυσικού αερίου και ρεύματος «δεν αναχαίτισε την υποβόσκουσα μουρμούρα. Η διαρκώς αυξανόμενη τιμή του φυσικού αερίου συνέχιζε να καθορίζει χρηματιστηριακά την, επίσης, βαρύτατη τιμή του ρεύματος. Τέλος Φεβρουαρίου 2022 ήρθε κρίση πάνω στην κρίση με τον ρωσικό πόλεμο. Οι τιμές, συνάρτηση γεωπολιτικών και στρατιωτικών συνθηκών, εξακολουθούν ως σήμερα να διαμορφώνονται σε περιβάλλον ακραίων αντιδράσεων. Η κυβέρνηση στριμωγμένη στη γωνία»

Όμως, ο ίδιος δεν είναι το ίδιο επιεικής και στην κριτική του για τους πολίτες αφού όπως γράφει παραδοσιακά συνηθίζουν «να αντιδρούν στην εξουσία, ακόμη κι αν είναι σε μεγάλο βαθμό επιλογή τους ή φίλα προσκείμενη».

Και συνεχίζει:

«Οι πολίτες δεν έχουν όλοι δίκιο στις αιτιάσεις τους. Κάποιοι, έχοντας συνηθίσει στην αλόγιστη χρήση του ρεύματος συνδεδεμένου με την παροχή θέρμανσης στην κατοικία δεν πήραν εγκαίρως μέτρα ατομικής προστασίας. Αφέθηκαν, δεν μείωσαν την κατανάλωση τους. Οι λογαριασμοί καταφθάνουν με υπέρογκα ποσά. Η κρατική επιδότηση είναι κάτι σαν ασπιρίνη. Αναγκαία μια πιο δραστική υποστήριξη που θα μειώνει περαιτέρω τη ρήτρα αναπροσαρμογής, δεν υπάρχει ακόμη. Κατά συνέπεια ένας στους δυο πολίτες αδυνατεί, όπως λέγεται, να πληρώσει τους λογαριασμούς του. Τα χρέη συσσωρεύονται και η κακή διάθεση των πολλών γίνεται βουνό. Ο λογαριασμός του κόστους καταλήγει στην κυβέρνηση. Δέχεται το χτύπημα αδιαμαρτύρητα, ακόμη κι αν έχει δίκιο για τις αιτίες που προκαλούν το πρόβλημα. Δεν θα την ακούσει κανείς. Αλλά και να την ακούσει δεν θα την δικαιολογήσει. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζει μια πολύ κακή στιγμή στο τρίτο έτος της πολιτικής διαδρομής της»

Τέλος, ο Άρης Πορτοσάλτε σχολιάζει συμβουλεύοντας διακριτικά την Κυβέρνηση: «Ακούγεται σαν αστείο, αλλά έτσι κι αλλιώς το 2015 η επέλαση προς την εξουσία βασίστηκε στον ΕΝΦΙΑ της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Στην ανέχεια πολιτικής και επιχειρημάτων ο ΣΥΡΙΖΑ βαπτίζει τα τιμολόγια του ρεύματος ως τον ΕΝΦΙΑ του Μητσοτάκη και ποντάρει τα ρέστα του! Για τον πρωθυπουργό εξακολουθούν να μην υπάρχουν δραματικές αλλαγές. Εξακολουθεί να παίζει μονότερμα, αλλά εξακολουθεί να τρυπάει τα δικά του δίχτυα. Αυτό, προφανώς, δεν μπορεί να κρατήσει πολύ…»

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...