21.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Ποτάμι: Στη διάθεση του Πρωθυπουργού για λύσεις, «όχι» σε ρόλο κυβερνητικού εταίρου – Επίθεση κατά Κωνσταντοπούλου

Ημερομηνία:

Την πρόθεσή του να στηρίξει τα νομοσχέδια που θα έλθουν στη Βουλή ως απόρροια της διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες γνωστοποίησε το Ποτάμι και ξεκαθάρισε ότι δεν διεκδικεί ρόλο κυβερνητικού εταίρου σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι στη διάθεση του Πρωθυπουργού για την εξεύρεση εθνικά επωφελών λύσεων (τόσο σε πρόσωπα όσο και σε προτάσεις).

Κατά το Ποτάμι, οι εταίροι και δανειστές δεν μπορούν να θέτουν θέμα εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση από τη στιγμή που υπάρχει απόφαση των πολιτικών αρχηγών και σχετική απόφαση 251 βουλευτών.

Όπως αναφέρει, τη συμφωνία με τους θεσμούς θα την υπερασπισθεί η συντριπτική πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου που έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Ωστόσο, παραδέχεται ότι «η εικόνα κυβερνητικής αστάθειας που δημιουργεί η αποστασιοποίηση αρκετών βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας βάλλει το κύρος της χώρας και θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθεί».

«Η λιποταξία ως πολιτική συμπεριφορά δεν μπορεί να γίνει ανεκτή ειδικά αυτές τις κρίσιμες στιγμές», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνεται: «Η εθνική γραμμή παραμένει μια. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην ΕΕ και την Ευρωζώνη. Αυτή – και μόνο αυτή – είναι η εξουσιοδότηση που έχει πάρει ο Πρωθυπουργός και οι Έλληνες διαπραγματευτές».

Πάντως, το κόμμα απαντά με «καρφιά» και στους Ευρωπαίους, λέγοντας πως «οι παράλογες απαιτήσεις καθώς και η εκδικητική πολιτική δεν συνάδουν με τις αρχές της Ενωμένης Ευρώπης».

Τέλος, στρέφει τα πυρά του και στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, καταλογίζοντάς της κωλυσιεργία. Συγκεκριμένα, καλεί τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, «με την επιπλέον κάλυψη που της δίνει η σύμφωνη γνώμη των προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, θα πρέπει να αποκρούσει τις συνεχείς προσπάθειες κωλυσιεργίας της προέδρου του σώματος και να κινηθεί αποφασιστικά ώστε να υπάρχει ουσιαστική και αποτελεσματική κοινοβουλευτική δραστηριότητα τις επόμενες ώρες και μέρες».

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...

Αποτροπιασμός: Τρεις οι ανήλικοι της σεξουαλικής κακοποίησης από τον νονό και δάσκαλο μουσικής στο Ηράκλειο!

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου,...

Ευχαριστήρια επιστολή στο προσωπικό των επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Χανίων

Κύριε δ/ντά, Θέλω με την παρούσα, μέσω της έγκριτης εφημερίδας...